Lucia Lauková Správy

Z lakovne za šijací stroj: V Jaguari si môžu odpracovať plat výrobou rúšok

Jaguar ponúkol zamestnancom zarobiť si 100 % svojho platu šitím rúšok. Použité budú pri rozbehu výroby.

Ilustračný obrázok k článku Z lakovne za šijací stroj: V Jaguari si môžu odpracovať plat výrobou rúšok
5
Galéria
Zdroj: Jaguar Land Rover

V nitrianskom závode Jaguar Land Rover až jednu tretinu zamestnancov tvoria ženy. Kvôli koronakríze ostali mnohí zamestnanci doma na OČR, alebo ich príjem klesol z dôvodu zastavenia výroby.

Jaguar spustil iniciatívu „Spolu to zvládneme“, v rámci ktorej firma ponúkla pomoc a príležitosť týmto zamestnancom zarobiť si 100% svojho platu vďaka šitiu ochranných rúšok. Rúška sa šijú priamo v závode.

Zmenu vítajú

„Množstvo ľudí ostalo od 20. marca doma a som rada, že firma ponúkla takúto možnosť. Myslím si, že všetci sa budeme v konečnom dôsledku tešiť, že takáto možnosť tu bola,“ povedala jedna zo zamestnankýň Ivana Reisenauerová, ktorá sa zapojila do výroby rúšok.

Ďalším aspektom je aj zmena kolektívu. Za iných okolností pracuje Ivana v lakovni v mužskom kolektíve. Teraz je pre zmenu obklopená ženami, z čoho sa teší.

Šije aj šéf karosárne

Rúška navrhol riaditeľ karosárne. „Do výzvy sa zatiaľ zapojilo 22 zamestnancov, ktorí začali šiť od tohto pondelka. Pracujú pod vedením riaditeľa karosárne Christiana Classona, ktorý rúška navrhol, a taktiež ich aj sám pomáha šiť. Všetok materiál v charakteristickej zelenej farbe značky Land Rover, dodáva firma,“ uvádza automobilka.

V závode je odstávka výroby od 20. marca. Niektorí zamestnanci však vo firme pracovali naďalej, napríklad aj kvôli dokončeniu prác na modeli Land Rover Defender.

Všetky prevádzky nitrianskeho závodu Jaguar Land Rover spustia opäť výrobu 18. mája a nové rúška budú pri rozbehu plne využité.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

V Jaguari začali šiť rúška: Zamestnanci si tak môžu zarobiť celý svoj plat
5
Galéria
Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM