Správy Samospráva

Výtlky, odpadky i zarastené chodníky: Radnici prišli v júli desiatky podnetov

Na stránke Odkaz pre starostu pribúdajú nové podnety aj od občanov Nitry. Mnohé z nich sú už podľa radnice vyriešené.

Ilustračný obrázok k článku Výtlky, odpadky i zarastené chodníky: Radnici prišli v júli desiatky podnetov
Zdroj: Dnes24.sk

Za mesiac júl prišlo na Odkaz pre starostu 129 občianskych podnetov adresovaných nitrianskej radnici. Obyvatelia poukazovali na zarastené chodníky, poškodené lavičky či výtlky na cestách.

Niektoré sa mestu podarilo vyriešiť, ostatné sú ešte v riešení. Ide napríklad o nepojazdné vraky v rôznych lokalitách mesta, mnohé výtlky, chýbajúce kanalizačné poklopy, či nefunkčné verejné osvetlenie.

Vyriešené podnety

„Tie, ktoré sa vyriešili rýchlo, nevyžadovali dlhodobú prípravu, ani financie. Súviseli najmä s vyčistením verejných priestranstiev,“ tvrdí mesto Nitra.

Od odpadkov a špiny malo vyčistiť lokality na Hviezdnej, Čajkovského, Cabajskej, Lieskovej, Dolnozoborskej, Schurmannovej, Výstavnej, Golianovej, Popradskej, Hlavnej, Ďurčanského, ale aj na Cintorínskej ulici – v blízkosti budovy nitrianskej mestskej polície.

Na základe podnetov pokosilo mesto aj burinu na Novomeského, Žilinskej a Popradskej ulici. „Nebezpečné konáre a prekážajúce kríky boli opílené na Triede Andreja Hlinku, Jesenského, Moyzesovej, Napervillskej, Dlhej, Topoľovej a tiež na Lomnickej ulici,“ vymenúva radnica.

Lavičky aj ihrisko

Obyvatelia poukázali aj na poškodený mobiliár. „Pokazené detské hojdačky sa opravili na Lesnej ulici na Chrenovej. V Mestskom parku na Sihoti „sú skoro ako nové“ nielen lavičky, ale aj detské ihrisko. V rámci finančných možností mesta sa opravovali aj výtlky – konkrétne na Coboriho a Mikovíniho ulici,“ dodáva mesto.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM