Samospráva

Nitru ocenili za riešenie podnetov od občanov: V rebríčku sa ocitla prvýkrát

Nitrianska samospráva dostala prvýkrát v histórii ocenenie za prácu s Odkazom pre starostu. Primátor Nitry Marek Hattas je z úspechu nadšený.

Ilustračný obrázok k článku Nitru ocenili za riešenie podnetov od občanov: V rebríčku sa ocitla prvýkrát
Zdroj: Mesto Nitra

Portál Odkazprestaros­tu.sk je určený pre zlepšenie komunikácie medzi obyvateľom a samosprávou. Občania tu môžu nahlasovať podnety a následne sledovať ako ich samospráva vyrieši.

V tohtoročnom udeľovaní cien Zlaté vedro sa prvýkrát ocitla aj Nitra, ktorá získala druhé miesto. Najlepšie hodnotenou samosprávou v práci s občianskymi podnetmi je Žilina.

Nadšenie aj záväzok

Primátor Marek Hattas neskrýval nadšenie. „Druhé miesto vnímam ako obrovské povzbudenie a zároveň záväzok, aby sme v nastolenom trende pokračovali. Odkazprestarostu.sk je pre nás skvelý nástroj ako zapájať obyvateľov do chodu mesta. Na pozíciu primátora som nastupoval s tým, že do mesta prinesiem zmenu. A aj toto je jeden z dielikov do mozaiky fungujúceho mesta,“ uviedol primátor Nitry Marek Hattas.

Za spracovanie podnetov od občanov zodpovedajú Mária Cok Steinemannová a Martin Dirnbach z Odboru projektového a strategického riadenia. Ich náplňou práce je najmä priama komunikácia s obyvateľmi mesta.

"Snažíme sa o promptné riešenie podnetov a aj o budovanie dôvery s ľuďmi, ktorí nám podnety zasielajú. Samozrejme, vždy je priestor na zlepšenie a toto ocenenie je veľkou motiváciou do ďalšej práce,” uviedla Steinemannová na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM