Krimi

Vyšetrovanie Bödöra pre 50-tisícový úplatok je ukončené: Podnikateľ vinu odmieta

Vyšetrovanie Norberta Bödöra pre podplatenie policajtov v kauze Valčeky uzavreli s návrhom na podanie obžaloby.

Ilustračný obrázok k článku Vyšetrovanie Bödöra pre 50-tisícový úplatok je ukončené: Podnikateľ vinu odmieta
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vyšetrovanie prípadu, v ktorom nitriansky podnikateľ Norbert Bödör čelí obvineniu z podplácania, uzavreli s návrhom na podanie obžaloby. Informuje o tom TV Markíza, ktorej to potvrdila prokuratúra. Nitriansky podnikateľ vinu odmieta.

„V predmetnej trestnej veci bol na Úrad špeciálnej prokuratúry dňa 21. decembra 2022 doručený vyšetrovateľom Policajného zboru SR návrh na podanie obžaloby na obvineného Ing. N. B.,“ uviedol pre tvnoviny.sk hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Prečítajte si tiež

50-tisíc za Žigu

Bödör mal údajne zaplatiť 50-tisíc eur, aby policajti pri vyšetrovaní v kauze Valčeky vynechali Štefana Žigu, príbuzného vtedajšieho ministra hospodárstva Petra Žigu.

Vo výpovedi to podľa Denníka N uviedol exfunkcionár NAKA Bernard Slobodník, ktorý je tiež obvinený z prijímania úplatku.

Výpoveď na súde

Peniaze si mal prevziať osobne priamo vo firme Bonul. „Dal mu ich v obálke so slovami: „Toto je za to, že si ty a pán Kučerka prejavil iniciatívu a že ste vyšli v ústrety.“ „Následne som tie peniaze zobral,“ vypovedal Slobodník na súde a potvrdil, že následne si ich s vyšetrovateľom Mariánom Kučerkom rozdelil na polovicu. Súdu opísal, že úplatok bol v 500-eurových bankovkách,“ uvádza Denník N.

Bývalý policajný vyšetrovateľ Marián Kučerka už je v tejto súvislosti je neprávoplatne odsúdený. Pred súd sa má o pár dní postaviť aj Štefan Žiga. ​

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM