Lucia Lauková Šport Iné športy

Volejbalová Nitra s novými posilami: Fanúšikov poteší aj návrat rodákov

Nové posily VKP Bystrina SPU Nitra sú známe. Prvé kolo extraligových súbojov začína už čoskoro. Nitra na domácej palubovke privíta Košice.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová Nitra s novými posilami: Fanúšikov poteší aj návrat rodákov
Foto: Monika Földešiová

Po odchode viacerých hráčov z nitrianskeho volejbalového klubu VKP Bystrina SPU Nitra prišiel čas na nové posily. Rady nitrianskych volejbalistov doplní v sezóne 2017/18 35-ročný Robert Hupka, ktorý svoju kariéru začínal v Matadore Púchov a Inter Bratislave. Ako uvádza web volejbalnitra.sk neskôr dostal vstupenku do zahraničných klubov do talianskeho Maxicomo Parma, Bassano del Grappa a Asti, nemeckého Friedrichschafenu a Unterhachingu, alebo aj poľkského Sosnowiecu.

Návrat rodákov

Domáce publikum poteší aj návrat dvojice nitrianskych rodákov Petra Porubského a Luboša Kostolániho. Ako uvádza volejbalnitra.sk Luboš Kostoláni nastúpi na domácu palubovku až v januári 2018.

Zahraničné posily

Nitra privíta aj posily zo zahraničia. 23-ročný Rakúšan Anton Lukas Menner bude patriť v Nitre k tým mladším hráčom. Druhá zahraničná posily príde z Poľska. Z niekdajšieho pôsobiska trénera Nitranov Mareka Kardoša AZS Częstochowa príde pod Zobor 2-metrový Stanislaw Wawrzyńczyk.

Mladá krv

Mužstvo čaká náročná sezóna s tými najvyššími ambíciami, preto siahla trénerská dvojica Kardoš – Májek aj po mladých tvárach. Šancu zahrať si v majstrovskom tíme dostali Adam Százvai, ktorý hrával za juniorov VKP Bystrina SPU Nitra a Boris Gera, ktorý hral minulú sezónu za extraligový Svidník. Premiéru v extralige bude mať aj Matúš Krajčo. Štvoricu mladíkov uzatvára najmladší z nich, Filip Mačuha.

Prvý domáci zápas extraligy je na programe už túto nedeľu 24.9.2017 o 18:00 hod. v Mestskej hale na Klokočine.

Foto: ilustračné

Zdroj: volejbal Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM