Iné športy

Volejbalistky Nitry získali striebro: Vo finále nestačili na bratislavskú Sláviu

Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava získali jubilejný 20. majstrovský titul. Vo štvrtom finálovom stretnutí play off Niké extraligy žien triumfovali v piatok na palubovke Volley project UKF Nitra 3:0 a sériu vyhrali 3:1 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky Nitry získali striebro: Vo finále nestačili na bratislavskú Sláviu
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Prvý set sa niesol v znamení dominancie hosťujúcich hráčok. Slávistky v ňom trikrát viedli o štyri body, ich náskok však Nitranky dokázali zakaždým zmazať. Záver setu v Mestskej športovej hale v Nitre sľuboval drámu, napokon sa však nekonala. Bratislavčanky za stavu 21:21 získali štyri lopty za sebou a prvý set vo svoj prospech. V druhom dejstve viedli 15:10, domáce sa šnúrou štyroch bodov vrátili do hry, ale obhajkyne titulu prepli na vyššie obrátky a opäť dokázali výraznejšie odskočiť. Druhé dejstvo vyhrali na sedemnásť a do tretieho vstupovali vo veľkej psychologickej výhode. Tak to aj na palubovke vyzeralo, súperkám nedovolili chytiť sa a bez problémov dotiahli sezónu do majstrovského kon­ca.

František Bočkay, tréner Volley project UKF: „Zápas sme nezvládli a prehrali sme ho. Trúfali sme si na to, aby sme sériu vyrovnali a vybojovali si piaty zápas v Bratislave, ale nebolo nám to súdené. Nepresadzovali sme sa v útoku tak, ako sme si priali. Na zlatú medailu si ešte budeme musieť počkať. Gratulujem hráčkam Slávie k víťazstvu!“

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „Tento zápas bol nesmierne psychicky náročný. Na hráčkach som ale videl, že nie sú nervózne a som veľmi rád, ako ho zvládli. Bola to ťažká sezóna a chcem sa poďakovať hlavne Igorovi Prieložnému, ktorý odtrénoval podstatnú časť sezóny, bol mojim partnerom a skvelým kolegom. Pánovi profesorovi Sivákovi, ktorý nám dlhodobo vytvára skvelé podmienky a je našim obrovským fanúšikom a v neposlednom rade sa musím poďakovať šéfovi klubu, pánovi Hančíkovi, ktorý na nás vyvíja svojským spôsobom tlak a to nás núti premýšľať nad tým, čo robíme. Rovnako gratulujem a ďakujem dievčatám!“

Prečítajte si tiež

štvrtý zápas finále play off Niké extraligy žien /na 3 víťazstvá/

Volley project UKF Nitra – VK Slávia EU Bratislava 0:3 (-21, –17, –20)

94 minút, rozhodovali: Andrejčák, Niklová, 300 divákov

Volley project UKF: Vanesa 5, Bobáňová 1, Hudecová 15, Dias Godoi 6, da Mata 1, Bodnárová 5, liberka Španková (Nebusová 1, Jouzeková 3, N. Kubová 1). Tréner: F. Bočkay.

VK Slávia EU: Spratt 1, Boluda 10, Páneková 2, Palkovičová 19, A. Fričová 9, Anny 6, liberka Magdinová (Hašková 2, Kucserová 1). Tréner: M. Matušov.

  • konečný stav série 1:3, VK Slávia EU Bratislava získal titul

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

4. zápas finále:  Volley project UKF Nitra - VK Slávia EU Bratislava 0:3
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM