Správy

Nitra má ďalšie unikátne posedenie: Originálne kúsky pribudli pred divadlom, FOTO

Po mestských moduloch na sedenie pribudli na námestí ďalšie originálne kúsky. Vyrobili ich v Umelecko-dekoračných dielňach Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Nitra má ďalšie unikátne posedenie: Originálne kúsky pribudli pred divadlom, FOTO
5
Galéria

Na Svätoplukovom námestí si môžete posedieť na nevšedných moduloch v blízkosti fontány. Najnovšie pribudli originálne objekty aj pred budovou Divadla Andreja Bagara.

Dizajnové objekty sa volajú Square seeds a vyrobili ich Umelecko-dekoračných dielňach DAB.

Prečítajte si tiež

Tieň a zeleň

Autormi objektov sú architekt Michal Lošonský a Nina Protušová. Hlavným motívom projektu bolo podľa autorov priniesť na Svätoplukovo námestie tieň a zeleň.

„Tvar je pri všetkých troch objektoch rovnaký. Nadizajnovaný je však tak, že objekt stačí pootočiť a dostane na pohľad celkom inú podobu. Samotná konštrukcia je prvá vrstva, tá druhá vznikne z nasadených vŕbových prútov, ktoré budú rásť ako živý objekt. SQUERE SEED tak budú fungovať ako veľký kvetináč, ktorý ponúkne aj miesto nasedenie. Má teda ambíciu stať sa zárodkom nových zelených, netradičných umeleckých a inovatívnych technologických riešení priestoru Svätoplukovho námestia,“ povedal pred časom jeden z autorovo Michal Lošonský.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nové dizajnové posedenie pred Divadlom Andreja Bagara v Nitre
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM