Lucia Lauková Správy

Vojaci z Nitry smerujú na Cyprus: Aká bude ich úloha?

Armáda vyslala na Cyprus 110 profesionálnych vojakov z Nitry. Čo je cieľom ich misie?

Ilustračný obrázok k článku Vojaci z Nitry smerujú na Cyprus: Aká bude ich úloha?
3
Galéria

Vojaci z 12. mechani­zovaného práporu Nitra sa lúčili s domovinou pred odchodom na mierovú misiu UNFICYP na Cypre. Ozbrojené sily SR posielajú na misiu 110 profesionálov.

„Naša jednotka má za úlohu zabrániť obnoveniu ozbrojeného konfliktu a prispieť k udržaniu mieru, práva a poriadku,“ informujú Ozbrojené sily Slovenskej republiky

Prečítajte si tiež

Úloha slovenských vojakov

Mierová misia UNFICYP je jednou z najstarších mierových misií OSN a trvá nepretržite od roku 1964. Cieľom misie je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove.

„Cieľom a poslaním misie je udržiavať status quo vo vnútri nárazníkovej zóny, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove a vykonávať humanitárne úlohy. Zároveň od roku 1974 separuje ozbrojené sily nachádzajúce sa na ostrove v operačnom priestore náraznikovej zóny UNFICYP,“ priblížil rezort obrany.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Vojaci z Nitry smerujú na Cyprus: Aká bude ich úloha?
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM