Lucia Lauková Rôzne

Vo vinohradoch pri Nitre je rušno: V Mojmírovciach sa začal zber hrozna, FOTO

V septembri sa začal na viniciach Poľnohospodárskeho družstva v Mojmírovciach zber úrody hrozna. Tento rok bude hrozna menej.

Ilustračný obrázok k článku Vo vinohradoch pri Nitre je rušno: V Mojmírovciach sa začal zber hrozna, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

V roku 2019 začína zber úrody hrozna na Slovensku asi o dva týždne neskôr. V prvý septembrový týždeň sa začali strapce hrozna oberať aj vo vinohradoch v Mojmírovciach.

Poľnohospodárske družstvo Mojmírovce obhospodaruje 130 hektárov rodiacich vinohradov. Vinári však očakávajú tento rok nižšiu úrodu.

Od pondelka 2. septembra začala oberačka odrody Müller-Thurgau. Túto odrodu pestujú v Mojmírovciach na rozlohe 15 hektárov.

Nižšia úroda

„Úroda tento rok vyzerá, že bude o niečo nižšia oproti minulému roku, ale kvalita hrozna je na veľmi dobrej a vysokej úrovni ako minulý rok,“ prezradil Miroslav Belan z Poľnohospodár­skeho družstva Mojmírovce.

Podľa Belana z poľnohospodár­skeho družstva ovplyvnila tohtoročnú úrodu výška tej minuloročnej. „Lebo minulý rok mal vinič extrémne vysokú násadu a zozbierali sme veľmi veľa hrozna. Tento rok tá násada bola nižšia,“ dodal Miroslav Belan z Poľnohospodár­skeho družstva Mojmírovce.

Hubovým chorobám podľa Belana dokázali vinice tento rok uchrániť.

Ako to vo viniciach v Mojmírovciach vyzerá si pozrite v galérii!

Vo vinohradoch pri Nitre je rušno: V Mojmírovciach sa začal zber hrozna, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM