Lucia Lauková Správy

VIZUALIZÁCIE závodu Jaguar Land Rover: TOTO je podoba automobilky v Nitre

Pred pár dňami bola oficiálne spustená výstavba závodu automobilky Jaguar Land Rover. Pri tejto príležitosti bola predstavená aj animácia objektu.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE závodu Jaguar Land Rover: TOTO je podoba automobilky v Nitre
Zdroj: Jaguar Land Rover

Ako sme vás nedávno informovali slávnostným odhalením základného kameňa sa 13. septembra v Nitre oficiálne začala výstavba nového závodu automobilky Jaguar Land Rover. Pri slávnostnom akte nechýbal premiér Róbert Fico, britský veľvyslanec Andy Gorth či výkonný riaditeľ spoločnosti Jaguar Land Rover Ralph Speth.

Celková investícia presahuje sumu 1,1 miliardy libier, čo je v prepočte približne 1,4 miliardy eur. Ročná kapacita závodu je 150 000 vozidiel. Pričom prvé vozidlo by malo byť vyrobené koncom roka 2018. Rozloha nitrianskeho závodu automobilky Jaguar Land Rover je 300 000 m2. Zamestná 2800 ľudí a nábor pracovníkov začne podľa webu Jaguar Land Rover koncom roka 2017.

Pri výrobe v nitrianskom závode budú použité moderné technológie. Ako sa píše na webe Jaguar Land Rover závod v Nitre bude ako prvý v Európe využívať systém KUKA, ktorý ponúka modernú automatizáciu priemyselným robotom na kompletné výrobné linky. Táto metóda je podľa webu Jaguar Land Rover o 30 % úspešnejšia ako konvenčné systémy. „So zreteľom na budúcnosť, továreň bola navrhnutá tak aby umožnila prepojiť inteligentné výrobné technológie, ktoré podporia proces výroby, dodávky i kvalitu,“ píše sa na webe automobilky Jaguar Land Rover.

Podľa webu automobilky, závod bude zahŕňať aj škálu environmentálnych opatrní, ako zariadenia na úsporu vody či rekuperáciu.

Môže vás zaujímať:

Výstavba automobilky v Nitre je výhodná aj pre Jaguar: Aj po brexite

Do Nitry mieri 100 miliónová investícia! Vytvorí nové pracovné miesta

VIZUALIZÁCIE závodu Jaguar Land Rover: TOTO je podoba automobilky v Nitre
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM