Lucia Lauková Kultúra

VIZUALIZÁCIE: Amfiteáter na Agrokomplexe opäť ožije, opravený má byť tento rok

Vedenie nitrianskeho Agrokomplexu sa rozhodlo investovať do obnovy letného amfiteátra v areáli výstaviska. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť aj na zaujímavé novinky.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Amfiteáter na Agrokomplexe opäť ožije, opravený má byť tento rok
5
Galéria
Zdroj: TASR

Podľa najnovších avizovaných zmien, začína výstavisko Agrokomplex novú éru. Začiatkom roka zmeny odštartovalo nové logo a aj úprava obchodného názvu na agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik.

Neprešiel ani mesiac a vedenie Agrokomplexu avizuje ďalšie novinky, ktoré potešia nejedného priaznivca nitrianskeho výstaviska. Aké ďalšie zmeny v tomto roku môžeme čakať, sme sa spýtali priamo riaditeľa Agrokomplexu, Mária Dingu. „Návštevníkom chceme ponúknuť modernejšiu koncepciu výstav s použitím nových trendov prezentácie. Dnes už nestačí len klasická výstava, ale je nutné používať nové multimediálne trendy a pomocou nich zaujať návštevníka. Podstatný je aj sprievodný program na výstavách,“ informoval Mário Dinga.

Ako dodal riaditeľ výstaviska, Mário Dinga, viac priestoru dostane aj odborná verejnosť. „Pripravujeme odborné semináre, B2B rozhovory či diskusné fóra. Odborníci budú môcť medzi sebou diskutovať na témy ako napríklad poľnohospodárstvo, potravinárstvo, IT technológie spojené s moderným riadením procesov v daných oblastiach. Súčasťou výstavy budú aj nové atrakcie, ktoré budeme komunikovať prostredníctvom programu sprievodných akcií pred výstavou,“ dodal Mário Dinga.

Obnova amfiteátra

Veľkou novinkou, ktorá poteší najmä milovníkov kultúry, je obnova letného amfiteátra. „Rekonštrukcia letného amfiteátra súvisí so zmenami, ktoré na výstavách robíme. Letný amfiteáter je pre nás príležitosťou organizovať podujatia, ktoré obohatia naše výstavy,“ prezradil Mário Dinga.

Folklórny festival

Obnovený amfiteáter by mal poslúžiť svojmu účelu už v roku 2017 na najväčšej výstave Agrokomplex. „Našim plánom je počas hlavnej výstavy, ktorou je Agrokomplex, organizovať folklórny festival. V budúcnosti plánujeme organizovať podujatia na amfiteátri počas celého roka. Našim zámerom je sprístupnenie amfiteátra verejnosti aj v časoch mimo výstav. Agrokomplex tým chce ukázať dobrú vôľu a obohatiť kultúrny život v Nitre,“ doplnil Mário Dinga.

Prípravné práce už začali

Podľa slov riaditeľa Agrokomplexu Mária Dingu, sa s prípravnými prácami už začalo. „Práce plánujeme ukončiť najneskôr do augusta 2017, tak aby sme jeho priestory mohli využívať už na našej hlavnej výstave. Rekonštrukcia si vyžiada investíciu vo výške 430-tisíc eur,“ uviedol Mário Dinga.

Ako povedal Mário Dinga, kapacita amfiteátra je dimenzovaná na cca 1000 miest. „Súčasťou rekonštrukcie je aj vybudovanie sociálnych zariadení a zázemie. V budúcnosti plánujeme vybudovať spevnenú polyfunkčnú plochu, na ktorej budú umiestnené občerstvovacie zariadenia,“ povedal riaditeľ výstaviska Agrokomplex, Mário Dinga.

V galérii si môžete pozrieť vizualizácie obnovy letného amfiteátra v areáli Agrokomplexu!

VIZUALIZÁCIE: Amfiteáter na Agrokomplexe opäť ožije, opravený má byť tento rok
5
Galéria
Zdroj: Agrokomplex, Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM