Lucia Lauková Kultúra

Víkendové TIPY: Týmito podujatiami bude Nitra žiť počas nastávajúcich dní

Predposledný októbrový víkend je na spadnutie. Pozrite sa aké podujatia môžete navštíviť v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové TIPY: Týmito podujatiami bude Nitra žiť počas nastávajúcich dní
Zdroj: Dnes24.sk

Koncert Hello Brian & Nekosené lúky

19. októbra o 20.30 h, Music A Cafe

Hello Brian je Bratislavská kapela hrajúca energickú gitarovú hudbu hýriacu farbami rock_pop_rocknro­llu. Svoje vlastné veci hrá s chuťou sebe vlastnou a nehanbí sa ich vykričať po slovensky. Nekosené lúky sú indie rockové trio z Bratislavy, ktoré pōsobí od roku 2013. Ich multižánrové skladby stavajú hlavne na blues, ale aj ľahké electro. Vstupné dobrovoľné.

SÚBOJ REBELOV TOUR 2018 – Tublatanka & Citron

19. októbra o 19.00 h, Mestská športová hala

Tublatanka a Citron si dajú Súboj rebelov aj v Nitre. Kapela Tublatanka a jej česká kolegyňa – Citron zabávajú fanúšikov už viac ako 35 rokov. A to je veľký dôvod na oslavu. Obe kapely sa vyberú na spoločné turné. Čerešničkou na turné bude nový spoločný song, ktorý skladá Maťo Ďurinda a budete v ňom počuť všetky hlasy, teda Láďu Křížka, Tanju aj Maťa Ďurindu! Vstupné 25 a 27 eur.

Hokejový zápas Nitra – Nové Zámky

19. októbra o 18.00 h, Nitra Aréna

Regionálne derby je tu. Na domácom ľade pod Zoborom privítajú hokejisti Nitry súpera z Nových Zámkov.

XXXV. Cithara aediculae 2018

19. a 20. októbra, o 18.00 h, Synagóga

Milovníci klasickej gitarovej hudby sa môžu tešiť na ďalšie koncerty. V piatok vystúpi v nitrianskej Synagóge gitarista z Poľska, Andrzej Grygier a v sobotu 20. októbra zahrá publiku András Csáki z Maďarska. Vstupné na všetky koncerty 4 eurá; deti, študenti, dôchodcovia a ZŤP 2 eurá.

BKM SPU Nitra – MŠK Iskra Petržalka

20. októbra o 18.00 h, Športová hala SPU

V 3. kole 1.ligy mužov privíta Nitry na domácej palubovke celok z hlavného mesta. Zverenci Ľubomíra Urbana majú na konte doposiaľ dve prehry, i keď v ostatnom zápase mali našliapnuté na výhru. Vstup na stretnutie je zdarma.

Koncert Martina Uhrínová krst CD

20. októbra o 20.30 h, Music A Cafe

Martina Uhrínová, krst albumu Skladačka spojený s koncertom. Večer plný poézie a hudby v zostave: Tony Marko – klávesy, Andy Behul- kontrabas, Martin Kukučka – bicie, Tibor Seidl – gitara a Martina Uhrínová – spev, violončelo. Vstupné dobrovoľné.

The Gentlemen tour 2018

20. októbra o 20.00 h, Nájomná jednotka 210

Tanečno striptízová skupina THE GENTLEMEN SLOVAKIA je zložená len zo slovenských striptérov, ktorí si pripravili profesionálne divadelno – tanečno, striptízové vystúpenie. Gentlemeni trénujú pod dohľadom uznávaného tanečníka a choreografa Johnnyho Mečocha. Predstavenie je plné skvelej hudby, profesionálnych prvkov tanca, emócii a samozrejeme nebude chýbať ani pikantné zakončenie v každej show. Vstupné 9.90; 19.90 a 39.90 eur.

Volejbalový zápas Nitra – Komárno

20. októbra o 18.00 h, Mestská športová hala

Aj nitriansky volejbal zažije cez víkend regionálne derby. V 6. kole extraligy mužov na seba na domácej palubovke narazia VKP Bystrina SPU Nitra a VK Spartak UJS Komárno. Vstupné 2 eurá.

Srdce a krása – IV. ročník charitatívnej módnej prehliadky

20. októbra od 18.00 h, Výstavisko Agrokomplex – kongresový pavilón K

Aj tento rok bude charitatívna módna prehliadka spojená so spoločenským večerom. Program prehliadky bude spestrený vystúpeniami vokálnej skupiny Close Harmony Friends, tanečným vystúpením OLD SCHOOL BROTHERS, hudobným spestrením večera bude Ľudo Kuruc Band, ktorý bude hrať aj do tanca a Roberto Caporali. Podujatie bude moderovať Vlado Vondrák. Vstupné na toto podujatie je 30 eur na osobu.

Koncert Depeche Mode Revival Band

20. októbra o 21.00 h, Frankie Rock Club

Kapela z Mikulova hrajúca repertoár známej kapely Depeche Mode mieri do Nitry. Vstupné na koncert 6 eur.

Koncert KOMORNÝ SÚBOR AD LIBITUM

21. októbra o 18.00 h, Synagóga

V rámci podujatia XIII. Nitrianska hudobná jeseň 2018 si budú môcť návštevníci Synagógy v Nitre vypočuť ďalší koncert. Vstupné 4 eurá; deti, študenti, dôchodcovia a ZŤP 2 eurá.

Otvorenie úseku Svätojakubskej cesty

21. októbra od 15.00 h, Svätoplukovo námestie

Pri príležitosti 1. výročia zápisu slovenskej vetvy Svätojakubskej cesty – Camino di Santiago do celoeurópskej siete, za účasti verejnosti slávnostné otvorenie úseku pútnickej cesty vedúceho cez územie Nitrianskej diecézy a Nitrianskeho regiónu. Súčasťou otvorenia úseku bude aj liturgické požehnanie pamätnej tabule, pútnických bedekrov a kredenciálov pútnika, ktoré vykoná Mons. ThDr. Štefan Valo, veľprepošt Nitrianskej sídelnej kapituly, pri Mariánskom stĺpe na mieste, kde v rokoch 1232 – 1786 stál farský kostol sv. Jakuba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM