Lucia Lauková Kultúra

Víkend v Nitre: TIPY na podujatia v meste pod Zoborom

Vyrazte do ulíc mesta pod Zoborom. Pozrite si rýchly prehľad podujatí na víkendové akcie v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Nitre: TIPY na podujatia v meste pod Zoborom
Zdroj: Dnes24.sk

Koncert Nico ZZ Band

16. novembra o 20.30 h, Music a Cafe

Sučasná hviezda francúzskej (ale aj európskej) R&B hudby a bluesrocku. Charismatický frontman a showman, ktorý čerpá elektrický mix R&B, blues, soul, funky a rock. Jednoducho, Nico ZZ si vyvinul svoj originálny vlastný styl a špecifický zvuk. Gitarista takých hviezd, ako Donalda Kinsey (dlhoročný spoluhráč Mick Jagger či Bob Marley), Leburna Maddoxe, Tim Mitchella… Nico prichádza so svojím novým EP. Vstupné 6 eur.

Hokejový zápas HK Nitra – HC 07 Detva

16. novembra o 18.00 h, Nitra Aréna

HK Nitra očakáva v piatok podporu svojich fanúšikov na štadióne pod Zoborom. Na domácom ľade privítame hostí z HC 07 Detva.

Československá novembrová OLDIES párty

16. novembra o 20.00 h, Artin

V piatok budú v Nitre znieť aj hity z rokov minulých. O zábavu sa postará DJ.Julo alias Phyton.

Koncert Wandererove Segry

16. novembra o 20.00 h, Trafačka

Wandererove Segry sú hudobná skupina pôvodne založená troma a dvoma sestrami pochádzajúca z východného Slovenska.Na svojom konte majú single Slunečnice a Wanderer, ktorý sa udržal štyri týždne na prvom mieste v hitparáde Rádia Demovnica FM. Skupina získala tiež nomináciu na Objav roka Radio Head Awards 2017. Vstupné 2 eurá.

Medzinárodná súťaž olympijských nádejí v streľbe zo vzduchových zbraní

16. až 18. novembra, Mestská športová hala

Na súťaži v Nitre budú mať zastúpenie krajiny Bulharsko, Česko, Maďarsko, Rakúsko, Rumunsko, Srbsko, Švédsko, Ukrajina a samozrejme domáce Slovensko. Vstup je voľný.

Spomienkový večer a koncert Protiklad

17. novembra o 20.00 h, Trafačka

Zakladatelia Verejnosti proti násiliu v Nitre pozývajú na spomienkový večer a koncert projektu Protiklad. PROTIKLAD – vo dvojici zahrajú členovia projektu Protiklad, ktorý je zmesou osobitej autorskej tvorby Lukáša Kniebügla, ktorá vychádza z reakcie na aktuálne spoločenské témy a komplikovanosť medziľudských vzťahov. Aby sa vyhli žánrovému zaradeniu, projekt je inšpirovaný odkazom tradičných slovenských mien Šeban, Rózsa, Ursiny, Filip. Na koncerte odznejú aj skladby Karla Kryla. Vstup voľný.

Nežná revolúcia – spomienka

17. novembra o 20.30 h, Music A Cafe

Edo Klena – hudobník a pesničkár, počas Nežnej revolúcie hrával na demonštráciách v Prešove. Jeho texty pred revolúciou a aj po nej zostali aktuálne, navyše ich oživil kapelou Klenoty, takže v jeho tvorbe počuť jemné balady ale aj takmer punkové skladby. Vstupné 4 eurá.

Festival Vysoké hory 2018

17. novembra od 9.00 do 20.00 h, Mestský úrad

Program bude pozostávať zo 4 blokov s filmami a prezentáciami od viacerých zaujímavých hostí. Sprievodnou akciou festivalu je výstava fotografií s tematikou hôr, cestovania, fauny a flóry ako aj obľúbená tombola o hodnotné ceny. Vstup je voľný.

Verejné korčuľovanie

17. a 18. novembra Zimný štadión – vedľajšia plocha

Víkend môžete opäť stráviť aj s korčuľami na nohách. Na zimnom štadióne bude plocha pre verejnosť otvorená v sobotu od 15.30 do 17.00 h a v nedeľu od 13.00 do 14.30 h.

Poznávací výlet v Zoborských vrchoch

18. novembra začiatok o 9.15 h pri Liečebnom ústave

Víkend môžete zakončiť na čerstvom vzduchu v príjemnom prostredí. Navyše sa dozviete aj zaujímavé informácie o prírode, ktorá obkolesuje Nitru.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM