Lucia Lauková Kultúra

Víkend sa blíži: TIETO podujatia spríjemnia voľné dni v Nitre

Prvý novoročný víkend je tu. V Nitre sa bude niesť v znamení športu a kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži: TIETO podujatia spríjemnia voľné dni v Nitre
Zdroj: TASR

Verejné korčuľovanie na štadióne

od 4. do 6. januára, Zimný štadión – vedľajšia plocha

Verejné korčuľovanie na vedľajšej ploche zimného štadióna v Nitre pokračuje aj v novom roku. Na ľad sa môžete postaviť v piatok od od 15.00 do 16.30 h, v sobotu od od 15.30 do 17.00 h a v nedeľu od 12.30 do 14.00 h.

Volejbalový zápas Slovensko – Čierna Hora

5. januára o 15.30 h, Mestská športová hala

Sobota bude patriť volejbalu. Na palubovke pod Zoborom privíta slovenská reprezentácia mužstvo z Čiernej Hory. V hre je kvalifikácia na ME 2019 vo volejbale mužov. Vstupné 7 eur.

Koncert Mário Sedlár – organ

6. januára o 17.00 h, Evanjelický kostol Svätého Ducha

Program je postavený z diel skladateľov ako Georg Muffat, Johann Kuhnau, Johann S. Bach, Ján L. Bella, Mikuláš Schneider – Trnavský, Dezider Kardoš, Pierre Camonin a Ján Zimmer. Vstupné dobrovoľné. Výťažok zo vstupného z tohto koncertu bude určený na dobročinný cieľ – podporu činnosti Evanjelickej zborovej diakonie Nitra, opatrovateľskej služby.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

6. januára, Hokejová hala Klokočina

V sobotu verejné korčuľovanie na Klokočine nebude. Vynahradiť si to môžete v nedeľu. Otvorené pre verejnosť bude od 13.00 do 15.00 h a od 17.00 do 19.00 h. Vstupné pre dospelých je 2 eurá, pre deti do 15 rokov 1 euro.

Hokejový zápas Nitra – Budapešť

6. januára o 16.00 h, Nitra Aréna

Hokejoví fanúšikovia sa v nedeľu dočkajú duelu. Nitra očakáva na domácom ľade pod Zoborom súpera z Budapešti. Tu nemôžete chýbať.

Festival Malá vianočná hudba

6. januára o 19.00 h, Piaristický kostol sv. Ladislava

V nedeľu sa bude v Piaristickom kostole sv. Ladislava konať v poradí 8. ročník festivalu Malá vianočná hudba. Vystúpia v ňom Juraj Adamuščin – spev, Klaudia Kosmeľová – klavír, Dominika Regešová – flauta, Michal Vozník – klarinet, Gregor Regeš – violončelo a Samuel Mikláš – husle. Vstupné dobrovoľné.

Novoročný galakoncert LA GIOIA

6. januára o 18.00 h, Synagóga

V Nitre uvidíme koncert pop operného tria La Gioia v sprievode Simple Lounge Quartet. Ide o spojenie slávnostnej nálady, vynikajúcej hudby a charizmatických hlasov La Gioia. Túto výnimočnú atmosféru zahaľujú sprievodné tóny Simple Lounge Quartet, mladých umelcov z orchestera Slovenského Národného Divadla a Slovenskej Filharmónie. Vstupné 15 a 20 eur.

Trojkráľový večer

6. januára o 17.00 h, Katedrála sv. Emeráma – Nitriansky hrad

Sviatky zakončíme príchodom Troch kráľov. Na Nitrianskom hrade je pripravené hudobné podujatie. V programe účinkuje Ľudová hudba Mirka Dudíka, sólistky Paulína Šolcová a Petra Zaujecová a Ženská spevácka skupina Kytica. Vstup voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM