Lucia Lauková Kultúra

Víkend okorení čili, autosalón i hokej: TIETO podujatia prinesú voľné dni v Nitre

Prvý októbrový víkend sa nezadržateľne blíži. Týmito podujatiami bude žiť Nitra počas nastávajúcich dní.

Ilustračný obrázok k článku Víkend okorení čili, autosalón i hokej: TIETO podujatia prinesú voľné dni v Nitre
Zdroj: TASR

Deň architektúry Nitra

4. a 5. októbra, Nitra

Nitra sa tento rok zapojí do festivalu s názvom Deň architektúry. V rámci podujatia ožije po dlhej dobe aj bývalé kino Palace. Podujatie sa začne o 17.00 h v budove bývalého kina Palace. Program v sobotu 5. októbra ponúkne workshop s urbanistkou Milotou Sidorovou na tému rodovo citlivé a užívateľsky príjemné plánovanie mestského priestoru. Architektka z útvaru hlavného architekta mesta Nitry Zuzana Mokrášová predstaví bytové domy na Čermáni.

Hokejový zápas Nitra – Slovan

4. októbra, o 18:00 Nitra Aréna

V piatok sa fanúšikovia hokeja presunú na nitriansky štadión. HK Nitra priváta pod Zoborom bratislavský Slovan. Zápas začína o 18.00 hodine.

90 rokov slovenského hokeja

do 6. októbra Ponitrianske múzeum

V nedeľu končí výstava, ktorá mapuje historické miľníky slovenského hokeja. Súčasťou sú predmety dokumentujúce rozvoj a najvýznamnejšie úspechy slovenského hokeja ako napr. olympijské medaily, medaily z majstrovstiev sveta, významné trofeje z domácich i medzinárodných súťaží, športová výstroj osobností ľadového hokeja od najstarších čias po súčasnosť. V sobotu a v nedeľu je výstava otvorená od 10.00 do 17.00 h.

Otvorenie interaktívnej experimentálnej záhrady

5. októbra od 9.00 h, v priestoroch Interaktívnej Experimentálnej záhrady Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva na Tulipánovej 7

Program sa začne o 9.00 hodine prednáškou na tému Projektovanie trvalkových záhonov, o hodinu neskôr bude prebiehať komentovaná prehliadka záhrady. O 11.00 príde na rad Krst knihy: Interaktívna experimentálne záhrada – sprievodca po zbierkach bylín v záhrade. Na podujatí bude prebiehať predaj knihy Interaktívna experimentálne záhrada – sprievodca po zbierkach bylín v záhrade a ako vždy bude pripravené občerstvenie a darčeky.

Chilli víkend

5. a 6. októbra, Botanická záhrada v Nitre

V rámci tradičnej výstavy Farby a plody jesene sa bude v Botanickej záhrade SPU v Nitre konať cez víkend 5. a 6. októbra podujatie s názvom Chilli Víkend. Výstava bude sprístupnená od 9.00 hodiny. Súčasťou víkendového podujatia bude aj sprievodný program nielen pre dospelých ale aj pre deti. Tešiť sa môžete na vystúpenie sokoliarov, rôzne ochutnávky a dobroty od lokálnych výrobcov, predajné stánky s čili výrobkami, detský kútik i maskota Vinca. Program podujatia bude počas oboch dní rovnaký.

Hokejový zápas Nitra – Nové Zámky

6. októbra o 16:00, Nitra Aréna

V nedeľu sa môžete tešiť na regionálne derby. Fanúšikovia budú môcť víkend zakončiť na nitrianskom štadióne na zápase Nitry a Nových Zámkov. Duel začína o 16.00 hodine.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM