Lucia Lauková Kultúra

Víkend na prelome mesiacov: Nitru čakajú koncerty, korčuľovanie i Vianočné mestečko

Tento víkend zavíta pod Zobor sviatočná atmosféra. Okrem toho sa môžete tešiť na koncerty, korčuľovanie i hokej.

Ilustračný obrázok k článku Víkend na prelome mesiacov: Nitru čakajú koncerty, korčuľovanie i Vianočné mestečko
Zdroj: TASR

Koncert Follow

29. novembra o 20.00 h, Music A Cafe – OC Centro

Skupina Follow je mladé zoskupenie hudobníkov, ktoré miluje hudbu a poriadnu zábavu. Marcel Chropúvka – spev a gitara, Richard Bonde – klávesy a vokál, Lukáš Slobodník – gitara, basová gitara a vokál a Andrej Kukučka – bicie. Vstupné dobrovoľné.

Novembrová cyklojazda

29. novembra o 18.30 h, začiatok na Svätoplukovom námestí

S mesiacom november sa budete môcť rozlúčiť v Nitre na dvoch kolesách. V piatok je pripravená pravidelná mesačná cyklojazda mestom.

Hokejový zápas HK Nitra – HKM Zvolen

29. novembra o 18.00 h, Nitra Aréna

Fanúšikovia tu nesmiete chýbať. Nitra privíta na svojom štadióne súpera zo Zvolena. Zápas začína o 18.00 hodine.

Koncert JOZEF HOLLY Band & String Quartet

29. novembra o 19.00 h, Aula SPU

Milovníci klavírnej hudby si prídu na svoje. Piatok sa bude Aulou SPU v Nitre niesť zvuk klavíra. Koncert sa začína o 19.00 hodine.

Koncert Romanika

30. novembra o 20.00 h, Music A Cafe

Najnovší album La Loba skupiny Romanika je pomenovaný podľa mytologického príbehu o vlčej žene, ktorá zbiera kosti vlčích tvorov, La Loba spieva silne a mocne, kým vlčí tvor začne dýchať. Spevom oživuje to, čo v nás kedysi žilo, to, čo je v nás hlboko skryté a čaká na prebudenie. Je to naša tvorivá sila, ktorá nám bola daná do vienka pri narodení. Krásne príbehy, ktorých texty píše poetka Eva Luka, piesne a etno hudbu v podaní vynikajúcich hráčov, na čele ktorých stojí producent albumu, huslista Stanislav Palúch, cimbal Marcel Comendant, akordeón Martin Chovanec, bicie Peter Solárik, gitara Pavol Bereza, kontrabas Roman Kraic, spev, hudba – Ildikó Kali. Vstupné 8 eur.

Korčuľovanie na Zimnom štadióne

30. novembra a 1. decembra, vedľajšia plocha Zimného štadióna

Aj tento víkend si môžete vyraziť na ľad. Vedľajšia plocha Zimného štadióna v Nitre bude otvorená pre verejnosť v sobotu od 15.30 do 17.00 h a v nedeľu od 12.30 do 14.00 h.

O koliesko viac

30. novembra o 19.00 h, Nájomná jednotka 210

O koliesko viac je prvá slovenská skillshow, v ktorej Bekim vyspovedá najlepších lektorov a trénerov. Hostia: Lajoš Klein (MMA Fighter), Silvia Sórádová (Nordic Walking), Naďa Uherová (lektorka herectva). Vstupné 15 a 20 eur.

Koncert kapely Korene

30. novembra o 19.00 h, Trafačka

Krása slovenskej poézie v podaní kapely Korene, ktorá originálnym spôsobom zhudobňuje básne našich klasikov. Ľubozvučná slovenčina, chytľavé melódie a podmanivá atmosféra sú zárukou príjemného sobotného večera. Vstupné 3 eurá.

Otvorenie Adventného mestečka

1. decembra od 18.00 h, Svätoplukovo námestie

Nitrianski umelci Itcho Pčelár, Kristína Uhlíková, Juro Janík, Edita Andelová, Michal Cabala, Erika Strečková, Brigita, Nika Karch, Kristián Révay a ich vianočné vinše a želania.

Sprievod svetla

Do Sprievodu svetla, ktorý sa uskutoční v prvú adventnú nedeľu 1. decembra v centre mesta, sa môžete zapojiť aj vy. Ako uvádza mesto Nitra, účastníci sa budú schádzať na Nitrianskom hrade od 17.00 hodiny. Sprievod poputuje dole hradným vŕškom až na Svätoplukovo námestie, kde účastníci spoločne s predstaviteľmi mesta Nitra rozsvietia vianočný stromček.

Koncert Dust in the Groove

1. decembra od 17.00 do 19.00 h, Trafačka

V nedeľu si môžete vypočuť projekt na pomedzí jazzu a súčasnej hudby. Dust in the Groove vystúpia v zložení Žaneta Vítová – vokál, akordeon, Radim Hanousek – saxofony, basklarinet, Martin Opršál – marimba, Jan Přibil – trumpeta a Vlado Micenko – kontrabas. Vstupné 5 eur.

Korčuľovanie na Klokočine

1. decembra od 9.00 do 11.00 h a od 13.00 do 15.00 h

Každú nedeľu si môžete užiť verejné korčuľovanie na ľade Hokejovej haly na Klokočine. Dospelí platia za vstupné 3 eurá; deti do 15 rokov 2 eurá.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM