Lucia Lauková Kultúra

Víkend láka do ulíc mesta: PONUKA podujatí v Nitre

Nastávajúce voľno opäť láka vyraziť do mesta na dobrú akciu. Pozrite si náš prehľad podujatí na víkend v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Víkend láka do ulíc mesta: PONUKA podujatí v Nitre
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nirvana revival band

16. júna o 21.00 h Frankie Rock Club

Nezabudnuteľná hudba Nirvany ožije na piatkovom koncerte. Vstupné na koncert je 6 eur.

Noc hudby 2017

16. júna, podľa programu

Piatková noc v Nitre bude patriť hudbe. Tešiť sa môžete na sériu koncertov, ktoré sa budú odohrávať na niekoľkých mestách v Nitre.

Slovak junior cup 2017

16. a 17. júna, areál FC Nitra

V areáli FC Nitra sa uskutoční v piatok a sobotu 16. a 17. júna medzinárodný turnaj Slovak junior cup. Turnaj je venovaný kategóriám U12 a U13. Zúčastní sa 29 tímov zo šiestich krajín Európy.

Mladí nitrianski filantropi

17. júna od 14.00 h, Hidepark

V nitrianskom Hideparku budú filantropi z nášho mesta prezentovať projekty podporené z ich grantového programu. Okrem toho sa môžete tešiť udobné vystúpenia Lucie Šútorovej a Andyho, Štefana Haládika, Dáši Vašíčkovej a skupiny The Smalltown Boy. Súčasťou programu bude aj prednáška Petra Štrba a jeho tipy na low cost marketingové aktivity.

La Farándula

17. júna od 22.00 h, Luna

Do Nitry zavíta kubánsky spevák Eusebio, ktorý predstaví svoj spoločný album so slovenským producentom Petrom Pannom – „La Farándula“ .Album obsahuje 15 trackov a všetky budete počuť naživo.

Hudobné potulky renesanciou

17. júna o 18.00 h, Synagóga

V program vystúpia Musica con GRAZia (Rakúsko) Zuzan Ronck (zbormajsterka) a hostia SZ Nitria, Karol Kompas, Barbora Kolářová a ďalší. Usporiadateľom je OZ Konsonancie. Vstup voľný.

Sv. omša na Svätoplukovom námestí

18. júna o 10.00 h, Svätoplukovo námestie

Z príležitosti sviatku Najsvätejšieho Kristovho tela a krvi sa bude na nitrianskom námestí konať sv. omša. Predsedať jej bude nitriansky biskup Mons. Viliam Judák. Súčasťou bohoslužby bude sprievod s Najsvätejšou Oltárnou sviatosťou cez Kupeckú ulicu ku kostolíku svätého Michala Na Vŕšku, odkiaľ hlavný celebrant udelí prítomným i celému mestu eucharistické požehnanie.

Parným vlakom do Bratislavy

18. júna o 9.05, železničná stanica Nitra

V nedeľu čaká milovníkov nostalgie jazda historickým parným rušňom. V nedeľu, 18. júna, bude vypravený mimoriadny parný vlak s odchodom z Nitry o 9.05 h a s príchodom do Bratislavy o 11.06 h.

Nedeľný piknik

18. júna od 13.00 h, Slovenské poľnohospodár­ske múzeum

Nedeľný piknik sa bude konať 18. júna v čase od 13.00 do 17.00 hodiny v areáli Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre. Najmenší sa môžu tešiť na jazdu detským vláčikom či Nitrianskou poľnou železnicou. O zábavu a hry pre deti sa postarajú skauti či divadielko. Nebude chýbať živá hudba.

Musica Sacra

18. júna o 18.00 h, Farský kostol Navštívenia Panny Márie

V poradí tretí koncert tohtoročného medzinárodného festivalu sakrálnej hudby v Nitre bude patriť zoskupeniu Amuletum Musicum Wien.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM