Lucia Lauková Rôzne

VIDEO: Noční vlci zasadili v Nitre lipu. TOTO je reakcia radnice

Pozrite si video z návštevy známeho motorkárskeho klubu v Nitre. Na udalosti reagovala aj radnica.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Noční vlci zasadili v Nitre lipu. TOTO je reakcia radnice
Zdroj: YouTube.com

Nitra sa stala konečnou zastávkou známeho motorkárskeho klubu. Noční vlci, ku ktorým sa pridali motorkári z rôznych klubov a štátov absolvovali trasu naprieč slovanskými krajinami pod názvom Cesta slovanského priateľstva. Jazda bola rozdelená na tri trasy.

Prví motorkári na cestu odštartovali už 25. júna. Všetky tri skupiny sa stretli v mestskom parku Sihoť 5. júla, kde spoločne zasadili lipu slovanskej vzájomnosti a umiestnili pamätnú tabuľu.

Radnica sa od tejto akcie dištancovala. Vyplýva to zo slov viceprimátora Jána Vanča, ktoré povedal ešte pred samotným konaním udalosti. Ako uviedol Ján Vančo, mesto Nitra neberie za stretnutie motorkárov zodpovednosť. Podľa jeho slov o ňom magistrát ani nebol od organizátorov Slavica festu informovaný. „Ani do poslednej chvíle nebolo jasné, že takéto podujatie bude. V programe je iba napísané, že bude sadenie lipy slovanskej vzájomnosti. Celá akcia je monitorovaná Policajným zborom Slovenskej republiky, z ktorého máme informáciu, že nevykazuje známky nejakého extrémistického konania. Opakujem, nie je to oficiálna akcia mesta. Je to akcia občianskeho združenia Slavica, ktorí aj preberajú zodpovednosť za túto akciu a ktorí tvrdia, že nepríde k žiadnym problémom. Na tomto podujatí sa za mesto Nitra nezúčastní žiadny oficiálny predstaviteľ,“ skonštatoval Vančo pred samotným podujatím.

Foto: ilustračné

VIDEO: Noční vlci zasadili v Nitre lipu. TOTO je reakcia radnice
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM