Lucia Lauková Kultúra

VIDEO natočené na Nitrianskom hrade: Dominantou mesta vás prevedú krásne dravce

Doslova okom dravca sa môžete pozrieť na dominantu nášho mesta. Nitriansky hrad prezentuje netradičným spôsobom nové video.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO natočené na Nitrianskom hrade: Dominantou mesta vás prevedú krásne dravce
Zdroj: YouTube.com

Video, ktoré prezentuje Nitriansky hrad sme objavili na video serveri, na ktorý ho pridal užívateľ pod názvom Kultúrne dedičstvo. Ako sa uvádza v popise kanála, video o Nitrianskom hrade patrí k sérii filmov, ktoré sú určené divákom na Slovensku, v Nórsku, na Islande a v Lichtenštajnsku.

Vo videu, v ktorom hlavnú úlohu zohráva Nitriansky hrad, sa k nám prihovára aj kráľ našej oblohy. Na začiatku videa sa zoznamujeme s majestátnou orlicou Tajgou, ktorá nám prerozpráva históriu Nitrianskeho hradu. Kde tu, ju doplní náš najmenší druh sovy, Kuvik vrabčí alias Kubo.

Z histórie prechádza video do opisu súčasného stavu Nitrianskeho hradu. Toho sa už zhostil Martin Štofko, diecézny ekonóm. Nahliadnuť môžeme aj do priestorov novovzniknutého objektu pre turistov. Zachytené sú aj ostatné časti hradu, ktoré prešli rekonštrukciou. Nakoniec sa objavuje vo videu aj jastrab Harry, ktorý pozorne sleduje najmä dianie v gotickej priekope.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM