Lucia Lauková Kultúra

VIDEO: Mesto Nitra predstavuje históriu a krásu Martinského vrchu

Vzniklo nové video venované Martinskému vrchu v Nitre. Vďaka záberom sa môžete vybrať na virtuálnu prehliadku krásneho a históriou dýchajúceho miesta.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Mesto Nitra predstavuje históriu a krásu Martinského vrchu
Zdroj: TASR

Mesto Nitra zverejnilo nové video natočené v priestoroch Martinského vrchu. Táto lokalita patrí k naozaj pôsobivým súčastiam nášho mesta. Spolu s videom sa tak môžete vybrať na virtuálnu prehliadku a odhaliť jeho krásy i históriu, ktorá je uvedená v popisoch vo videu.

Martinský vrch bol osídlený už v období neskorej doby kamennej. Areál je bohatý na pamiatky. V 11. storočí stál v areáli Kostol sv. Martina, v okolí kostola bolo objavené pohrebisko a cintorín. Kostol sv. Martina bol v stredoveku farským kostolom vtedajšej osady Tormoš.

Do dnešných dní môžeme obdivovať stavby kasární tzv. „Šiator tábora“, ktorý slúžil ako jeden z piatich sústreďovacích táborov vtedajšieho Uhorska. Stojí tu veliteľská budova, dva dôstojnícke pavilóny, tri obytné budovy, strážnica, budova hostinca a kolkáreň. Areál dopĺňa hlavná budova nemocnice s dvomi menšími pavilónmi a park.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM