Lucia Lauková Krimi

Vianočné sviatky sa nezaobišli bez nehôd: Niektorí vodiči šoférovali s vyše 2 promile

Počas sviatkov na cestách úradoval alkohol. Viacerí vodiči si za volant sadli s alkoholom v krvi.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné sviatky sa nezaobišli bez nehôd: Niektorí vodiči šoférovali s vyše 2 promile
7
Galéria

Počas vianočných sviatkov odhalili policajti na cestách v Nitrianskom kraji osem vodičov pod vplyvom alkoholu. Niektorých prezradila dopravná nehoda.

K tej došlo v obci Podhorany. „35-ročný vodič sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, následkom čoho narazil do zadnej strany stojaceho vozidla v križovatke, ktoré jazdilo v rovnakom smere jazdy. Vplyvom nárazu bolo vozidlo odrazené do oproti idúceho vozidla. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom 1,75 promile,“ uvádza polícia.

Prečítajte si tiež

Policajti z Nitrianskej Blatnice kontrolovali v obci Vozokany vodičku, ktorá sa pravdepodobne plne nevenovala vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke. Následkom toho s vozidlom narazila do zadnej časti zaparkovaného vozidla, ktoré sa v dôsledku nárazu posunulo vpred a došlo k nárazu s ďalším stojacím vozidlom. „Policajti vodičku podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom 1,58 promile,“ pokračuje polícia.

Na opitého šoféra natrafili aj policajti z Vrábel, a to v obci Golianovo. Ten mal najskôr odísť z miesta nehody avšak následne sa vrátil.

„41-ročný vodič nafúkal 2,19 promile. Vodič sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nedal prednosť prichádzajúcemu vozidlu, pričom svojou prednou časťou vozidla narazil do zadnej pravej časti tohto vozidla,“ konštatuje polícia.

Policajti v Nitrianskom kraji odhalili na cestách aj ďalších vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu a nafúkali nad jedno promile: 59-ročný vodič v obci Chotín nafúkal 1,83 promile, 53-ročný vodič v obci Norovce nafúkal 1,58 promile, 43-ročný vodič v obci Dvory nad Žitavou nafúkal 1,75 promile, 60-ročný vodič v meste Nové Zámky nafúkal 2,44 promile, 41-ročný vodič na ceste I/76 v smere od Želiezoviec na Hronovce nafúkal 1,96 promile.

„Jeden z vodičov skončil vo väzbe, jeden z vodičov bol kvôli zdravotnému stavu prepustený a ostatní vodiči skončili v policajnej cele, v ktorej si posedeli až do svojho vytriezvenia. Na krku majú trestné stíhanie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a jeden z nich aj za prečin marenie výkonu úradného rozhodnutia,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nehody v Nitrianskom kraji počas sviatkov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM