Správy

Veriacich čaká tradičná púť na Kalvárii: Polícia upozorňuje na OBMEDZENIA

Na nitrianskej Kalvárii sa počas najbližšieho víkendu uskutoční tradičná mariánska púť pri príležitosti sviatku Nanebovzatia Panny Márie.

Ilustračný obrázok k článku Veriacich čaká tradičná púť na Kalvárii: Polícia upozorňuje na OBMEDZENIA
Zdroj: Dnes24.sk

Pre pútnikov je v sobotu 13. augusta a nedeľu 14. augusta pripravený pestrý duchovný program a možnosť pristúpenia k sviatosti zmierenia počas oboch dní, informovalo Biskupstvo Nitra.

Slávnostné vyvrcholenie púte

Hlavnými celebrantami svätých omší budú v sobotu pre maďarsky hovoriacich veriacich budapeštiansko-ostrihomský arcibiskup a maďarský prímas Péter kardinál Erdö, v slovenskom jazyku pomocný nitriansky biskup Peter Beňo.

V nedeľu púť vyvrcholí slávnostnou svätou omšou, ktorú bude celebrovať nitriansky biskup Viliam Judák.

Prečítajte si tiež

Pozor na obmedzenia

Na bezpečný priebeh púte budú dohliadať aj policajti. Polícia upozorňuje, že v okolí Kalvárie budú uzatvorené príjazdové ulice Kalvárska, Misionárska, Pútnická a Mariánska dolina. Pre potreby parkovania pútnikov a návštevníkov púte polícia odporúča využiť parkovacie miesta pod diaľničným mostom na Priemyselnej ulici, parkoviská pred mestským, okresným úradom a v priľahlých uliciach.

Vedenie Fakultnej nemocnice Nitra ponúka parkovanie na verejnom parkovisku, vstup z Rázusovej ulice, kde je približne 110 parkovacích miest, v areáli nemocnice, vstup zo Špitálskej ulice, kde je v priestoroch bývalého mobilného odberového miesta približne 45 parkovacích miest a pozdĺž nemocnice na Ulici 8. mája. Na vybraných miestach budú parkovanie usmerňovať označení usporiadatelia. Pohybovo hendikepovaným osobám bude umožnené nechať sa vyviezť na Kalváriu súkromným vozidlom, prípadne môžu využiť taxislužbu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM