Správy

Pás na Štefánikovej triede maľujú: Mesto nakúpilo stromy aj mobilné kvetináče

Priestor, ktorý bude vyhradený na sedenie zákazníkov v priľahlých prevádzkach bude farebne odlíšený. Od cesty budú pás oddeľovať aj stromy v mobilných kvetináčoch.

Ilustračný obrázok k článku Pás na Štefánikovej triede maľujú: Mesto nakúpilo stromy aj mobilné kvetináče
8
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Na Štefánikovej triede vznikne tzv. parklet, teda akési predĺženie chodníka smerom do ulice vyčlenené pre ľudí. Okrem dopravného značenia bude pás farebne odlíšený.

S maľovaním cesty pred budovou ZSE začali v pondelok 8. augusta. Novovzniknutý priestor s posedením bude siahať až po Palárikovu ulicu.

Prečítajte si tiež

Parkovacie miesta presunuli

Ako informoval primátor na sociálnej sieti „v dohľadnej dobe tu pribudne sedenie“. „Pôjde o takzvaný parklet, teda priestor vyčlenený na posedenie a pre mestskú zeleň. Parklet je zvyčajne priestor, kde sa kedysi nachádzali parkovacie miesta a ktorý teraz slúži ako živý priestor pre ľudí,“ priblížil primátor Marek Hattas.

Nové parkovacie miesta boli vytvorené na Palárikovej ulici. „Tí z vás, ktorí navštevujete mestá v iných európskych krajinách viete, že parklety sú veľmi obľúbeným spríjemnením a upokojením inak rušných miest,“ dodal primátor.

Mobilné kvetináče

Okrem sedenia tu pribudne sedem vzrastlých stromov a kvetináče s výsadbou, ktoré vytvoria bezpečnostnú a pocitovú bariéru od vozovky.

Mesto už nakúpilo mobilné kvetináče, substrát a čaká na dodávku samotných stromov. „Intenzívne komunikujeme s okolitými prevádzkami tak, aby sme im tu vytvorili prijateľné podmienky,“ uviedol primátor.

Svoj účel by mal priestor plniť nielen počas leta, ale aj v zime. V diskusii na sociálnej sieti to naznačil primátor.

„Priestor budú používať prevádzky z tejto lokality. V zime sa možno dočkáme aj vianočného punču,“ napísal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ z Nitry

Premena Štefánikovej triedy v Nitre
8
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM