Lucia Lauková Kultúra

Verejné klzisko na námestí počas Vianoc Nitra nemá: Aký dôvod uviedla radnica?

Vo viacerých slovenských mestách majú ľudia, počas vianočných trhov, možnosť korčuľovať sa na námestí. Prečo na tom nitrianskom takáto ľadová plocha chýba?

Ilustračný obrázok k článku Verejné klzisko na námestí počas Vianoc Nitra nemá: Aký dôvod uviedla radnica?
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočnými trhmi prejdú tisíce ľudí, láka ich sviatočná atmosféra, trhy, stretnutia s priateľmi a v neposlednom rade korčuľovanie pod holým nebom. To však nie je prípad Nitry, ktorá takéto verejné klzisko na námestí nemá.

Napriek tomu, že takúto atrakciu vo forme verejného klziska pri vianočnom mestečku nájdeme v okolitých menších mestách, ako sú napríklad Levice či Nové Zámky, pod Zoborom chýba. Naposledy sa Nitrania mohli na klzisku na námestí korčuľovať v roku 2004.

O klzisku neuvažujú

Na mestskom úrade sme sa spýtali, či sa už s touto atrakciou nepočíta. „O klzisku momentálne neuvažujeme, čo sa týka mestečka, tento rok sme sa zamerali na obnovu vianočných stánkov a vylepšenie vzhľadu Nitrianskeho vianočného mestečka,“ odvetil Andrej Jančovič, z MsÚ v Nitre.

Prečo?

Na otázku, prečo sa neuvažuje nad takýmto klziskom, sme dostali od mesta strohú odpoveď. „Ako som už v odpovedi predtým písal, o klzisku momentálne neuvažujeme, a čo sa týka mestečka, tento rok sme sa zamerali na obnovu vianočných stánkov a vylepšenie vzhľadu Nitrianskeho vianočného mestečka,“ zopakoval v svojej odpovedi Andrej Jančovič z MsÚ v Nitre.

Takto to funguje v okolí

V spomínaných Leviciach mali umelé klzisko pri vianočnom mestečku už minulý rok a nebude chýbať ani počas týchto sviatkov. Ako nám prezradil riaditeľ Správy športových zariadení v Leviciach Roman Takács, verejné klzisko na námestí v Leviciach môžu ľudia využívať zadarmo.

V Nových Zámkoch na Hlavnom námestí dokonca pribudlo klzisko so syntetickým ľadom za vyše 88-tisíc eur, ktoré slávnostne otvoria 1. decembra. Školám bude pístupné denne od 10.00 a verejnosti od 12.00 do 19.00 h. Dlhšie, do 21.00, bude klzisko otvorené, keď bude na námestí prebiehať program Vianočného mestečka. Vstupné na novú ľadovú plochu v Nových Zámkoch sa platí od 15.00 hodiny vo výške 0,50 eur za hodinu.

Foto: ilustračné

Hlasujte! Chceli by ste verejné klzisko pri vianočnom mestečku v Nitre?

Verejné korčuľovanie na námestí v Nitre v roku 2004
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM