Lucia Lauková Rôzne

Verejná hromadná doprava trochu inak: FOTO z veľtrhu moderných autobusov v Nitre

Nitra sa stala miestom konania historicky prvého autobusového dopravného veľtrhu na Slovensku. Zastúpenie tu majú elektrobusy či autobusy s alternatívnymi pohonmi.

Ilustračný obrázok k článku Verejná  hromadná doprava trochu inak: FOTO z veľtrhu moderných autobusov v Nitre
12
Galéria
Zdroj: TASR

V areáli firmy Turancar v Nitre sa od 5. do 7. júna 2018 koná veľtrh Bus Show Nitra 2018, na ktorom predstavujú najnovšie dopravné prostriedky pre verejnú hromadnú dopravu vrátane elektrobusov a autobusov s alternatívnymi pohonmi z produkcie európskych výrobcov.

Ide o historicky prvý autobusový dopravný veľtrh na Slovensku, na ktorom výrobcovia prezentujú najmodernejšie elektronické riadiace, odbavovacie a informačné systémy. Výstavnú plochu 4600 m2 obsadili elektrobusy, linkové a mestské autobusy, diaľkové autokary, ale aj autobusy pre školy, obce a mestá.

Ako informujú organizátori, autobusový veľtrh BUS SHOW je najväčšie dopravné fórum, kde sa stretnú výrobcovia, predajcovia autobusov aj vývojári inteligentných systémov s dopravcami. „BUS SHOW má ukázať na nové efektívne riešenia vo verejnej doprave. Je jedným z mnohých kameňov dopravnej mozaiky, ktorý môže prispieť k skvalitneniu verejnej dopravy na Slovensku,“ uvádzajú organizátori veľtrhu.

Viac fotografií z veľtrhu nájdete v priloženej galérii!

Verejná hromadná doprava trochu inak: FOTO z veľtrhu moderných autobusov v Nitre
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM