Rôzne

Veľký úspech nitrianskeho DAB: Za svoju inscenáciu získalo prestížnu cenu

Divadlo Andreja Bagagra v Nitre uspelo so svojou edukatívnou hrou pre deti a mládež.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech nitrianskeho DAB: Za svoju inscenáciu získalo prestížnu cenu
Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre získalo environmentálne ocenenie Atlas. Cenu v kategórii osveta udelila divadlu Nadácia VÚB za inscenáciu Kým nastane ticho.

Ochrana lesov

Edukatívna hra pre deti a mládež je príbehom o tatranských dolinách, o premenách lesa a dôležitosti jeho ochrany. Porota na inscenácii ocenila prepojenie umenia s témou ochrany životného prostredia.

„Hra umeleckým spôsobom spracováva ochranu slovenských lesov, čo bolo podľa porotcov veľké plus. Ocenili tiež spôsob, akým inscenácia formou interaktívnych inštalácií a pokusov približuje ekológiu mladým ľuďom, i to, že sa ako kultúrna inštitúcia takýmto témam venujeme,“ uviedla autorka hry Slavka Civáňová.

Podľa jej slov je udelenie ceny Atlas pre DAB významným impulzom k ďalším aktivitám. „Je pre nás cťou, že si odborná verejnosť všimla našu inscenáciu a môžeme byť inšpiráciou aj pre iné kultúrne inštitúcie. Budeme hľadať ďalšie možnosti, ako sprostredkovať myšlienky ochrany prírody mladým ľuďom a našim divákom. Chceme tiež ďalej rozvíjať líniu environmentálnej zodpovednosti, ku ktorej sa naše divadlo hlási,“ dodala Civáňová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM