Lucia Lauková Správy Samospráva

Veľké upratovanie na mestskom úrade: Zmeny sa dotknú odborov aj pracovných miest

Organizačná štruktúra mestského úradu sa mení. Niektoré odbory zrušili a vytvorili nové.

Ilustračný obrázok k článku Veľké upratovanie na mestskom úrade: Zmeny sa dotknú odborov aj pracovných miest
Zdroj: Dnes24.sk

Na Mestskom úrade bude o 1. júna platiť nová organizačná štruktúra. Zmeny sa dotknú viacerých odborov, ale aj pracovných miest. Podľa radnice môžu mať organizačné zmeny len minimálny vplyv na ukončenie pracovných pomerov.

Od júna bude zrušených 52 pracovných miest, z toho 3 miesta – vedúci odboru, 5 miest – odborný referent a 44 miest na pozícii referent. Novovytvorených miest bude 77.

„Z toho 5 miest vedúci odboru, 9 miest odborný referent a 63 miest referent. Uvedené počty je však potrebné vnímať tak, že sú v nich zahrnuté aj všetky „premenované“ pracovné pozície,“ uvádza sa informatívnej správe.

Zmeny v štruktúre vychádzajú podľa primátora z doterajších skúseností. „Niektoré pozície sa časom stali prebytočné, alebo boli dlhodobo neobsadené. Na druhú stranu, rátame s niektorými pozíciami, ktoré budú obsadené, až keď naň získame financie z projektov,“ vysvetlil primátor Nitry Marek Hattas.

Odbor verejného obstarávania

Za najzásadnejšiu zmenu považuje primátor Marek Hattas vytvorenie Odboru verejného obstarávania, ktorý bude podľa jeho slov garantovať efektívne verejné obstarávanie služieb a tovarov.

Na rezervy pri verejnom obstarávaní poukázal aj nedávny audit Transparency International Slovensko (TIS). Podľa riaditeľa TIS Gabriela Šípoša patrila k mestám, ktorým do obstarávania chodilo od firiem málo ponúk.

"V priemere iba tri. Toto často súvisí so zlým imidžom mesta medzi podnikateľmi. Ak ho firmy vnímajú ako korupčné, tak svoje ponuky do obstarávania ani nepošlú, pretože očakávajú, že je aj tak všetko dohodnuté,“ pripomenul Šípoš.

Ďalším zásadným krokom je podľa primátora vytvorenie samostatného odboru životného prostredia a odboru dopravy. „Tieto odbory sú pre ďalšie fungovanie nášho mesta zásadné a z toho dôvodu im venujeme zvýšenú pozornosť,“ myslí si nitriansky primátor.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM