Aktualizované Krimi

Vážna nehoda: Osobné auto sa zrazilo s cisternou! Na mieste pristával vrtuľník, FOTO

Vrtuľník z Nitry letel na pomoc vodičovi osobného auta. Pacienta previezli k vrtuľníku a v kritickom stave v umelom spánku ho dopravili do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda: Osobné auto sa zrazilo s cisternou! Na mieste pristával vrtuľník, FOTO
6
Galéria

Pri obci Kalná nad Hronom v okrese Levice sa stala v pondelok večer vážna dopravná nehoda. Pri zrážke osobného auta s cisternovým nákladným automobilom utrpel vážne zranenia viacerých častí tela 44-ročný vodič osobného auta.

Na mieste zasahovala posádka záchranárskeho vrtuľníka z Nitry, potvrdila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe.

Prečítajte si tiež

V kritickom stave

Pilot vrtuľníka pristál na najbližšom vhodnom mieste, následne boli záchranári privezení k miestu nehody. Zraneného muža prevzali zo starostlivosti posádky rýchlej lekárskej pomoci.

Po stabilizovaní základných životných funkcií pacienta previezli k vrtuľníku a v kritickom stave v umelom spánku ho dopravili letecky do Fakultnej nemocnice v Nitre.

Cisternové nákladné auto prevážalo pohonné hmoty, uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Andrea Červočová. Potvrdila, že cisterna pri nehode nebola poškodená a nedošlo k úniku pohonných hmôt.

Čo sa stalo?

Podľa polície VW Polo po prejazde ľavotočivej zákruty pravdepodobne prešiel na rovnom úseku vozovky do protismeru. „38-ročný vodič nákladného auta s cisternou začal brzdiť, aby sa tak vyhol zrážke s osobným autom. Pri náraze došlo k odtrhnutiu prednej nápravy na VW a auto skončilo v priekope prevrátené na bok. Nákladné auto pokračovalo v jazde vľavo, kde narazilo do stromu,“ priblížila polícia na sociálnej sieti.

Pri dopravnej nehode sa okrem vodiča osobného auta zranila aj jeho 70-ročná spolujazdkyňa. „U vodiča nákladného auta policajti alkohol v dychu nezistili. Vodičovi osobného auta bola na zistenie prípadnej prítomnosti alkoholu odobratá krv. Na vozidlách vznikla škoda za viac ako 35-tisíc eur,“ konštatuje polícia.

Presnú príčinu, mieru zavinenia a okolnosti tejto dopravnej nehody levická polícia vyšetruje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zrážka auta s cisternou
6
Galéria
Zdroj: Air - Transport Europe
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM