Aktualizované Správy

Matador postaví v Nitre novú lisovňu: Vyrábať bude dielce pre Porsche

Do rozšírenia výroby a novej technológie Matador investuje 17 miliónov eur. Dodávať bude zrejme dielce pre nové Porsche.

Ilustračný obrázok k článku Matador postaví v Nitre novú lisovňu: Vyrábať bude dielce pre Porsche
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Matador Automotive Vráble rozšíri svoje výrobné kapacity v Nitre. Vybudovať chce prístavbu haly pre lisovanie za tepla, kde bude prebiehať „lisovanie oceľových súčastí pomocou technológie lisovania za tepla“.

Podľa Forbes investícia presiahne 17 miliónov eur.

Nová technológia bude umiestnená v prístavbe haly, ktorá bude stáť vedľa už vybudovaných výrobných hál umiestnených v priemyselnom parku v Nitre, časť Dolné Krškany. Svoj zámer spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Prečítajte si tiež

Dielce pre nové Porsche

„Sodecia MATADOR Automotive, otvorí v Krškanoch novú prevádzku na lisovanie dielov za tepla – technológia Hot forming, ktorá bude produkovať diely pre model Porsche, ktoré sa bude vyrábať v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia v Devínskej Novej Vsi,“ potvrdil pre Dnes24.sk hovorca spoločnosti Marian Bóna.

Samotné Porsche bude mať závod v Hornej Strede. Podľa Denníka N tu plánuje automobilka zo skupiny VW preinvestovať až miliardu eur a vyrábať batériové moduly pre elektromobily. „Pôvodné zámery spoločnosti počítali v hornostredskom závode s výrobou karosérií. Túto časť projektu však bude realizovať práve nitriansky závod Matadoru a Sodecie v Dolných Krškanoch,“ dodáva Forbes.

Pracovné sily

Sériovú výrobu technológiou „hot-forming“ by mali v novej lisovni spustiť v lete 2024.

„Nová prevádzka dá pracovnú príležitosť zhruba 100 zamestnancom a doplní tak aktuálne výrobné kapacity v regóne Nitry, ktoré už teraz dodávajú diely pre fabriku VW ako aj pre fabriku Jaguar Land Rover v Nitre,“ uviedol pre Dnes24.sk Marián Bóna.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM