Lucia Lauková Správy

V roku 2016 sa narodili Adele, Riana i Maddox: Netradičné mená z matriky v Nitre

Do nitrianskej matriky pribudli mená viac ako 1900 narodených detí. Niektoré krstné mená sú poriadne netradičné. Posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku V roku 2016 sa narodili Adele, Riana i Maddox: Netradičné mená z matriky v Nitre
Zdroj: TASR

Do nitrianskej matriky bolo v roku 2016 zapísaných 1934 detí z toho bolo 998 chlapcov a 936 dievčat. Informovala nás o tom Janka Rybáriková z Matričného úradu v Nitre. Ako každý rok tak aj tento, pribudli v matrike mená, ktoré nie sú v našich končinách bežné. V prípade ak prejdú pravidlami zákona, matrikárka ich zapíše.

Okrem toho musí matka preukázať aj reálnosť vybraného krstného mena. To sa nepodarilo v prípade rodičov, ktorí svojej dcére chceli dať meno Komút.

Meno ako speváčka

Na niektorých rodičov z nášho mesta zapôsobili pravdepodobne spevácke vzory zo zahraničia. V nitrianskej matrike totiž nájdeme mená ako Adele či Riana. Odborná referentka z Matričného úradu vymenúva aj ďalšie nezvyčajné mená, ktoré v roku 2016 zapísali do nitrianskej matriky, ako Jasna, Coral, Zoey, Via, Samia, Tessa či Linnet.

Netradičné mená chlapcov

Nezaostávajú ani chlapci. Rodičia boli kreatívni aj pri výbere mena pre svojich synov. V minulom roku do nitrianskej matriky zapísali rovnako nezvyčajné chlapčenské krstné mená ako Sava, Timon, Josh, Félix, Dorián či Maddox.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM