Krimi

V okolí Nitry vyčíňa "úverový" podvodník: Dvaja muži prišli za pár hodín o 55-TISÍC eur

Dvaja muži v priebehu dvoch dní naleteli na rovnaký príbeh. Podvodník obom tvrdil, že si musia zobrať úver a potom peniaze investovať do krypta.

Ilustračný obrázok k článku V okolí Nitry vyčíňa "úverový" podvodník: Dvaja muži prišli za pár hodín o 55-TISÍC eur
Zdroj: TASR/DPA

Za dva dni prišli dvaja ľudia o takmer 55-tisíc eur. Peniaze ani neboli ich. Na základe pokynu podvodníka si ich najskôr požičali. Informuje o tom nitrianska polícia na sociálnej sieti.

42-ročnému mužovi najskôr niekoľkokrát volal podvodník s cudzím číslom. „Fiktívny pracovník banky volanému oznámil, že má schválený úver na svojom bankovom účte. Ten však o ničom nevedel, oznámil volajúcemu, že muselo ísť o omyl, že v tejto banke nemá ani žiadny účet, prezradil však, kde skutočný účet má,“ opisuje prípad polícia.

O chvíľu volal iný muž, ktorý mu oznámil, že jeho účet v banke bol napadnutý. „Vraj niekto použil jeho občiansky preukaz a na jeho meno založil iný účet,“ pokračuje polícia.

Prečítajte si tiež

Vzal si úver v banke

Volajúci vraj veľmi naliehal, že je potrebné konať a keďže sú napadnuté všetky účty musí si zobrať úver. Po tom, ako banka začne vo veci konať budú totiž peniaze klienta zablokované. Muž tak neváhal a „pomoc“ od falošného pracovníka banky prijal.

Postupoval presne podľa jeho inštrukcií. „Zobral si úver (pričom navštívil aj pobočku banky, kde sa však pred pracovníkmi ani slovkom nezmienil o zablokovanom účte, pretože to mal od volajúceho zakázané), vybral peniaze a prostredníctvom kryptomatu vložil cez QR kód 20-tisíc eur do kryptomeny,“ uvádza polícia.

Medzitým mu volal muž, ktorý sa predstavil ako policajt a ten volaného utvrdzoval v tom, že vo veci už koná aj polícia v Nitre. Následne mu začali chodiť správy, že jeho úver sa už spláca a postupne mu z kryptomenového účtu zostal nulový zostatok.

Nebol jediný

Rovnako naletel aj druhý 42-ročný muž z okolia Nitry. „Ten do tejto operácie „vrazil“ celých 34 500 eur, ktoré mu banka poskytla ako úver,“ dodáva polícia.

Polícia upozorňuje ľudí, aby sa nedali oklamať a v prípade podozrivých telefonátov neposkytovali žiadne informácie o svojich účtoch v bankových inštitúciách.

„Pokiaľ vás niekto osloví s takýmto podozrením na podvodné konanie na vašom účte nenechajte sa manipulovať a okamžite kontaktujte svoju banku, alebo volajte na linku 158,“ apeluje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM