Lucia Lauková Krimi

V obci pri Nitre sa bude konať posledná rozlúčka so zosnulým kňazom Danielom Bédim

Veriacich zasiahla smutná správa. Život ich obľúbeného farára, narodeného v Nitre, vyhasol pri autonehode.

Ilustračný obrázok k článku V obci pri Nitre sa bude konať posledná rozlúčka so zosnulým kňazom Danielom Bédim
Zdroj: bbdieceza.sk

Pri tragickej dopravnej nehode na Donovaloch v noci na utorok zahynul vo veku 59 rokov obľúbený banskobystrický rímskokatolícky kňaz Daniel Bédi. Smutná správa zasiahla veriacich, a nielen v Banskej Bystrici. Naposledy, od roku 2009, pôsobil vo Farnosti Svätého Ducha Banská Bystrica – Podlavice. Potvrdil generálny vikár Banskobystrickej diecézy Branislav Koppal. Skonal v 19. roku kňazskej služby, keď sa vracal z Oravy, zo stretnutia duchovného spoločenstva Fatima.

Kňazský život

Daniel Bédi sa narodil 13. septembra 1958 v Nitre. Ordinovaný bol 19. júna 1999 v Martine. V minulých rokoch pôsobil ako kaplán a tiež farský administrátor vo farnosti v banskobystrickej mestskej časti Uľanka. Bol riaditeľom Sekcie pre mládež pri Rímskokatolíckej cirkvi, Biskupstvo Banská Bystrica a v minulých rokoch aj riaditeľom Diecézneho centra mládeže Maják v Španej Doline.

Príčina nehody

Odchod kňaza zasiahol mnohých ľudí, ktorí ho osobne poznali. S obľúbeným farárom boli v kontakte aj cez sociálnu sieť. Poznali ho ako nesmierne pracovitého človeka, čo sa v ostatnom čase podpísalo na jeho podlomenom zdraví. Či práve to bolo príčinou nehody, alebo mikrospánok, ukáže až policajné vyšetrovanie.

Posledná rozlúčka

Ako Koppal uviedol, so zosnulým Danielom Bédim sa veriaci môžu naposledy rozlúčiť v piatok (12.1.) o 16.00 h v podlavickom kostole. Pohreb bude v sobotu (13.1.) v obci Veľké Zálužie (okres Nitra) v miestnom farskom kostole. Pochovajú ho na miestnom cintoríne. Zádušnú svätú omšu, ktorá sa začína o 10.00 h, celebruje banskobystrický diecézny biskup Marián Chovanec.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM