Kultúra

V obci pri Nitre majú TALENTOV na rozdávanie: Svoje diela predstavia na jednom mieste

Táto dedina v nitrianskom okrese sa môže pochváliť viacerými talentovanými obyvateľmi. Svoje umelecké diela spoločne predstavia na výstave.

Ilustračný obrázok k článku V obci pri Nitre majú TALENTOV na rozdávanie: Svoje diela predstavia na jednom mieste
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Reč je obci Štitáre, v ktorej sa rozhodli talent svojich obyvateľov ukázať a usporiadať spoločnú výstavu diel profesionálnych, neprofesionálnych umelcov a remeselníkov z obce.

Výstava nesie názov Spájanie a navštíviť ju budete môcť od 25. do 29. septembra v Spoločenskej sále Obecného úradu v Štitároch, Pri Prameni 14.

Prečítajte si tiež

Majú cieľ

„Myšlienka zrealizovať výstavu diel umelcov vyplynula zo snahy o spájanie obyvateľov na rôznych témach, budovania komunít a tiež vzdelávania obyvateľov, tentokrát v oblasti kultúry,“ uvádzajú organizátori na obecnej stránke.

Prvotným cieľom je podľa obce pomôcť meniť kultúru vzťahov v obci a rozširovať atmosféru spolupráce, tolerantnosti a vzájomného rešpektu.

„Ďalším cieľom je ukázať príklad, že kultúrne aktivity sa vďaka nadaným ľuďom dajú robiť aj na vidieku a aj inak. Tiež chceme pomôcť našim začínajúcim umelcom sa prezentovať a lepšie sa presadiť,“ dodávajú organizátori.

Koho diela si pozrieme?

Vystavovať svoje diela budú sochár Peter Barta, výtvarník Vladimír Ganaj, výtvarník Patrik Baráth, rezbár Štefan Récky, výtvarníčka Karin Malá, grafická dizajnérka Jarmila Mikulová, floristka Gitka Ostertágová, hudobník Peter Slamečka, výrobkyňa kraslíc Ela Brathová, výrobkyňa sviec Katarína Nagyová a autor skladieb v pozadí Matej Brath.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM