Správy

V nitrianskom parku hrozil ďalší nebezpečný pád konára: Zasahovať museli hasiči

V miestach, kde nedávno došlo k nešťastiu, hrozilo, že z vedľajšieho stromu spadne hrubý konár. Nebezpečnú situáciu vyriešili hasiči.

Ilustračný obrázok k článku V nitrianskom parku hrozil ďalší nebezpečný pád konára: Zasahovať museli hasiči
Zdroj: Mesto Nitra

Zlomený konár zakliesnený v korune stromu v nitrianskom parku spozorovala hliadka mestskej polície. „Na jednom zo stromov počas hliadkovania v parku zistili odlomený masívny konár zakliesnený o iné konáre vo výške približne tri metre,“ píše o tom mestská polícia na svojej stránke.

Hliadka sa obávala, že odlomený konár môže pri páde vážne zraniť návštevníkov parku. „Hrozba sa javila ako reálna aj z toho dôvodu, že predmetný strom bol približne rovnako starý, ako strom, z ktorého sa hrubý konár odlomil a vážne zranil ženu na chodníku, navyše sa strom nachádzal hneď vedľa neho v identickom zemnom podloží,“ konštatuje MsP v Nitre.

Na miesto boli privolaní hasiči, ktorí nebezpečný konár zo stromu odstránili a stiahli ho na zem. O celej situácii mala hliadka informovať aj zodpovednú pracovníčku strediska mestských služieb, ktorá sa podľa polície vyjadrila, že vzniknutý stav bude riešiť.

Ako situáciu rieši mesto?

Z radnice nám potvrdili, že sa pripravuje odborné ošetrenie troch sofor v parku. Jednou z nich má byť aj tá, ktorá nedávno zranila ženu na prechádzke.

„V prípade týchto stromov už odišla výzva na zaslanie cenových ponúk. Hneď, keď budú vyhodnotené, pristúpi sa k odbornému ošetreniu týchto stromov arboristami,“ ubezpečil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Okrem toho má byť do 26. júna spracovaný harmonogram prác a zásahov na stromoch v celom Starom parku. Na základe tohto dokumentu bude radnica následne konať.

Tesne po nešťastí, pri ktorom žena utrpela zlomeniu nohy, radnica ubezpečila, že kontrola stromov v parku sa robí nepretržite. „Robíme zásahy, ošetrenia aj výruby. Tí z vás, ktorí do parku chodíte pravidelne viete, že aj počas tejto zimy sme spílili sedem nenávratne poškodených stromov,“ uviedla nitrianska radnica.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM