Správy

Po páde konára na ženu je park zatvorený: Mesto bude pokračovať v redukcii stromov

42-ročná žena, na ktorú spadol konár stromu, skončila v nemocnici. Radnica tvrdí, že podobným nešťastiam nevie stopercentne predísť.

Ilustračný obrázok k článku Po páde konára na ženu je park zatvorený: Mesto bude pokračovať v redukcii stromov
Zdroj: Mesto Nitra

Nešťastie sa stalo v nedeľu 7. júna v nitrianskom mestskom parku. V popoludňajších hodinách tam odlomený konár zo stromu spadol na 42-ročnú ženu s dieťaťom. Žena utrpela zlomeninu nohy. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková.

Dieťaťu sa vďaka pohotovosti ženy nestalo nič. Na mieste zasahovali aj nitrianski hasiči. Po nešťastnej udalosti ostal Mestský park aj cintorín zatvorený aj v pondelok 8. júna.

Kontrola stromov

Nitrianska radnica ešte v ten deň vyjadrila na sociálnej sieti ľútosť a žene popriala skoré uzdravenie. „Napriek našej snahe takýmto udalostiam nevieme stopercentne predísť,“ uvádza mesto Nitra.

Mesto ubezpečuje, že stromy v parku kontrolujú nepretržite. „Robíme zásahy, ošetrenia aj výruby. Tí z vás, ktorí do parku chodíte pravidelne viete, že aj počas tejto zimy sme spílili sedem nenávratne poškodených stromov,“ píše radnica na sociálnej sieti.

Na tom istom mieste už podľa radnice jeden strom pred asi pol rokom odstránili. V odstraňovaní vybraných stromov plánuje mesto pokračovať.

„19. mája tohto roku podpísal prednosta MsÚ v Nitre objednávku na zdravotné rezy a redukciu ďalších stromov. Navyše, pri každej meteorologickej výstrahe, keď hrozí pád konára či stromu, Mestský park uzatvárame,“ dodáva mesto.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM