Správy

V Nitre už očkujú proti novému omikronu: TAKTO je otvorené vakcinačné centrum

Očkovanie adaptovanými vakcínami na nový variant koronavírusu je od októbra dostupné aj vo vakcinačnom centre nitrianskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre už očkujú proti novému omikronu: TAKTO je otvorené vakcinačné centrum
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Fakultná nemocnica v Nitre spustila od októbra očkovanie proti novému variantu koronavírusu. Adaptovaná vakcína je určená pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov. Podáva sa ako posilňujúca dávka, teda ako tretia alebo štvrtá dávka očkovacej schémy.

Očkovanie prebieha v utorok a v stredu vo vakcinačnom centre priamo v areáli nitrianskej nemocnice. Od 7.30 do 9.00 očkujú dospelých 1. a 2. dávkou.

Posilňujúcou dávkou proti omikronu vás zaočkujú od 9.30 do 12.00 (Pfizer-Comirnaty) a od 12.30 do 14.00 (Moderna-Spikevax).

Deti očkujú v stredu. „Stále platí, že očkujeme aj prichádzajúcich klientov bez registrácie,“ dodáva nemocnica.

Aktuálne témy

Kedy najskôr?

Očkovanie možno podstúpiť najskôr tri mesiace od posledného očkovania či prekonania ochorenia COVID-19.

Záujemcovia sa môžu na očkovanie prihlásiť cez stránku korona.gov.sk. Očkuje sa vakcínami od konzorcia Pfizer/BioNTech a spoločnosti Moderna. Je ich možné podať po predošlej dávke akejkoľvek vakcíny proti COVID-19 dostupnej na Slovensku.

Tisíce čakateľov

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) eviduje k 1. októbru 8 678 ľudí registrovaných na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vakcínami upravenými na variant nového koronavírusu omikron. Z nich má 5 379 na očkovanie pridelený termín. Pre TASR to uviedla hovorkyňa NCZI Veronika Daničová.

„V prípade, že niekomu pridelený termín nevyhovuje, môže si ho ľahko zmeniť sám, bez potreby volania na call centrum – a to prostredníctvom samoobslužného portálu, portálu registrovaného žiadateľa,“ doplnila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM