Správy

Nemocnica v Nitre dostala VÝPOVEDE lekárov: Koľko doktorov chce skončiť?

Lekári pracujúci v nitrianskej nemocnici odovzdali svoje výpovede. Všetky s účinnosťou od októbra.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Nitre dostala VÝPOVEDE lekárov: Koľko doktorov chce skončiť?
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Lekárski odborári oznámili, že výpovede podáva takmer 2 000 lekárov pracujúcich v slovenských nemocniciach a ďalšie pribúdajú.

Hromadné výpovede už doručili lekári aj v Nitre.

„Dnes (v piatok, 30. septembra, pozn. redakcie) ubehol posledný deň na podanie výpovedí s účinnosťou od budúceho mesiaca a aktuálne ich vo Fakultnej nemocnici Nitra podalo fyzicky 76 lekárov, úväzkovo sa jedná o 74,6 lekára,“ informovala nás o tom hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Aktuálne témy

Podľa šéfa Lekárskeho odborového združenia Petra Visolajského lekári inú možnosť nemajú, deklaruje však, že sú pripravení ďalej konštruktívne rokovať. Lekárski odborári už dlhšie avizovali podanie výpovedí na znak nesúhlasu s aktuálnymi podmienkami v systéme.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) výzvou na zodpovednosť apeloval na lekárov, aby prehodnotili výpovede. Zdravý rozum a zodpovednosť by mali mať podľa neho navrch nad očakávaniami, že sa za krátky čas podarí vyriešiť všetky bolesti, ktorými zdravotníctvo desaťročia trpí.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) avizoval stretnutia s riaditeľmi nemocníc aj odborármi. Rezort deklaroval, že je otvorený novej požiadavke odborárov o podpísaní memoranda k plánu riešení situácie v zdravotníctve.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Fakultná nemocnica Nitra
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM