Lucia Lauková Kultúra

V Nitre sa bude konať sviečkový pochod: Pripomenie nám ľudí s vážnym ochorením

V našom meste sa rozhoria sviečky, ako znak spolupatričnosti ľudom, ktorí trpia nevyliečiteľným ochorením. Tento rok bude pochod spojený s vedomostným kvízom.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa bude konať sviečkový pochod: Pripomenie nám ľudí s vážnym ochorením
Zdroj: TASR

Pri príležitosti 1.decembra – Svetového dňa boja proti AIDS sa bude v Nitre onať 8.ročník Sviečkového pochodu. Myšlienkou pochodu je vyjadrenie spolupatričnosti ľuďom žijúcim s HIV/AIDS a zároveň slúži ako spomienka na tých, ktorí zomreli v dôsledku tohto ochorenia. Informujú o tom organizátori na Fb profile udalosti.

Sviečkový pochod bude v Nitre 30. novembra. Štartuje sa o 17.00 hodine od fontány pri Divadle Andreja Bagara v Nitre. Tento ročník zakončí kvíz na tému tohto ochorenia.

Organizátorom sviečkového pochodu je združenie Storm. „Medzinárodný deň boja proti AIDS bol vyhlásený v roku 1988 na svetovom summite ministrov zdravotníctva o programoch prevencie AIDS. Sviečkový pochod sa stal jeho neodmysliteľnou súčasťou a pre nás už 8 ročnou tradíciou. Pridajte sa k nám, zvýšte svoje povedomie o tomto globálnom probléme, ktoré sa týka aj Slovenska a vyjadrite nádej na záchranu mnohých životov,“ píše združenie Storm na Fb profile udalosti.

PROGRAM:

  • 17:00 začiatok pochodu pri fontáne na Svatoplukovo Namestie
  • 17:40 ukončenie pochodu pred podnikom Beer Time Nitra
  • 17:50 kvíz na tému HIV / AIDS v Beer Time Nitra
  • 18:30 vyhodnotenie a ukončenie kvízu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM