Správy

V Nitre pribudne nový cyklochodník: Vybuduje ho investor pri Orbise

Pri výstavbe polyfunkčného komplexu Orbis v Nitre sa bude myslieť aj na cyklistov. Tí sa budú môcť tešiť z nového cyklochodníka.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre pribudne nový cyklochodník: Vybuduje ho investor pri Orbise
2
Galéria
Zdroj: o.z. Rozbicyklujme Nitru!

Sieť cyklotrás v Nitre sa rozšíri o ďalší úsek. Po cyklochodníku v okolí plánovaného komplexu Tabáň, pristúpil na výstavbu cyklotrasy aj investor polyfunkčného objektu Orbis. Informoval nás o tom predseda občianskeho združenia Rozbicyklujme Nitru!, Ivan Janček, ktoré stojí za touto iniciatívou.

„Investor polyfunkčného objektu Orbis sa po stretnutí s predsedom združenia a následných rokovaniach rozhodol zafinancovať výstavbu cyklotrasy pozdĺž svojej budovy na Piaristickej ulici. Cyklotrasa bude plnofarebná, zložená z dvojzložkového náteru na báze studeného plastu s adhéznou úpravou, zelenej farby. Súčasťou dohody je aj umiestnenie špeciálnych stojanov na uzamknutie kostry bicykla v parkovacom dome a v exteriéri budovy,“ povedal Ivan Janček.

Podľa slov Ivana Jančeka, by bolo možné bezpečnú cyklotrasu oddelenú od chodníka realizovať pri Orbise aj zo strany Štefánikovej ulice. Prepojil by sa tak úsek medzi križovatkou Farská a križovatkou Štúrova. „Investor polyfunkčného objektu Orbis bol pozitívne naklonený aj tejto myšlienke, tu by však bola nutná aj spolupráca mesta a úprava šikmého parkovania pred budovou VÚB na pozdĺžne tak, aby mohla cyklotrasa súvisle pokračovať. Ako sa k tejto možnosti prikloní mesto je ešte otázne,“ prezradil predseda občianskeho združenia, Ivan Janček.

Foto: ilustračné

Cyklotrasa pri Orbise
2
Galéria
Zdroj: o.z. Rozbicyklujme Nitru!
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM