Aktualizované Lucia Lauková Správy Samospráva

V Nitre počas prázdnin rekonštruujú viaceré školy: Mesto investovalo pol milióna eur

Cez letné prázdniny sa pracuje aj na viacerých mestských školách v Nitre. Okrem toho pokračuje aj výstavba novej materskej školy.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre počas prázdnin rekonštruujú viaceré školy: Mesto investovalo pol milióna eur
6
Galéria
Zdroj: TASR

Letné prázdniny na základných školách (ZŠ) využilo mesto Nitra na rekonštrukciu vzdelávacích zariadení s zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Do modernizácie štyroch základných a jednej materskej školy investuje zhruba pol milióna eur.

„Pokračuje aj výstavba novej šesťtriednej Materskej školy (MŠ) Dobšinského, ktorá sa stavia cez výzvu Integrovaného regionálneho operačného programu na nenávratný finančný príspevok na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl v sume 2 612 509 eur s päťpercentným spolufinancovaním mesta,“ informoval hovorca nitrianskej radnice Tomáš Holúbek.

Prázdninové rekonštrukcie

V rámci rekonštrukcií na školách mesto modernizuje sociálne zariadenia, kuchyne a jedálne. Žiaci ZŠ Škultétyho dostanú po prázdninách nové sociálne zariadenia, na ZŠ kniežaťa Pribinu pokračuje rekonštrukcia rozvodov a vnútorných priestorov a príslušenstva kuchyne. Rekonštrukciou prechádza aj strecha malej budovy na ZŠ Nábrežie mládeže a výdajňa stravy v MŠ na Nedbalovej ulici. Na zrekonštruovanú kuchyňu a jedáleň sa môžu tešiť žiaci ZŠ kráľa Svätopluka.

Všetky rekonštrukčné práce by podľa hovorcu mali byť ukončené do začiatku nového školského roka, MŠ Dobšinského by mala byť otvorená od septembra 2020.

Mesto Nitra má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 14 základných škôl. „Presný počet žiakov budeme vedieť v polovici septembra, zatiaľ evidujeme na našich školách 6155 žiakov,“ uviedol Holúbek. K 30. júnu bolo do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta zapísaných 686 prvákov.

Foto: ilustračné

V Nitre počas prázdnin rekonštruujú viaceré školy: Mesto investovalo pol milióna
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM