Krimi

V Nitre opäť udreli podvodníci: Seniorov pripravili o TISÍCE eur!

Za posledné dni hlásili v Nitre tri útoky podvodníkov. Dve babičky uverili vymyslenému príbehu a v domnienke, že pomáhajú svojim blízkym, odovzdali do neznámych rúk obrovské sumy peňazí.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre opäť udreli podvodníci: Seniorov pripravili o TISÍCE eur!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Polícia v Nitre prijala v priebehu krátkej doby tri oznámenia o podvodnom útoku na seniorov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Prvý prípad sa stal v stredu 26. októbra v byte 85-ročnej ženy, ktorej zavolala neznáma žena. Predstavila ako lekárka.

„Vraj sa stará o syna volanej ženy, ktorý má po nehode zašitý jazyk a nemôže rozprávať. Pýtala 7-tisíc eur, pretože je okamžite potrebné odškodniť rodičov dieťaťa, ktoré bolo pri nehode, ktorú spôsobil jej syn, zranené. Žena nezaváhala ani chvíľočku a na číslo účtu poslala požadovanú sumu peňazí,“ opisuje prvý prípad nitrianska polícia.

Prečítajte si tiež

Ďalšie prípady

O deň neskôr podvodníci udreli opäť. Obeťou podvodu sa stala 83-ročná obyvateľka Nitry, ktorú neznámy muž pripravil o tisíce eur.

Tentokrát sa predstavil ako ten najbližší z rodiny, na čo poškodená reagovala: „To si Ty Erik?“ v domnienke, že ide o priateľa jej vnučky, ktorý súrne potrebuje finančnú hotovosť, lebo potrebuje v banke vyplatiť dlh.

„Od prvého telefonátu, až po odovzdanie finančnej hotovosti vo výške 6 600 eur páchateľ sústavne udržiaval s poškodenou telefonický kontakt. Menovaná peniaze odovzdala v bielej obálke, pred jej obytným domom neznámemu mužovi vo veku cca 25 rokov. Podľa jej popisu bol asi 168 cm vysoký, mal svetlohnedé vlasy a slnečné okuliare vyložené na hlave, vo vlasoch. Oblečené mal nohavice a jesenný kabát. Hovoril s ňou plynulo po slovensky, bez prízvuku,“ uvádza polícia, s tým, že v oboch prípadoch koná kriminálna polícia z Nitry.

Podvodníka odhalili

Tretie oznámenie pribudlo v ten istý deň, 27. októbra popoludní, keď volal do bytu v Nitre muž, ktorý však volaných príliš nepresvedčil.

V tomto prípade sa manželský pár oklamať nedal a už počas hovoru odhalili, že ide o podvod a hovor radšej rýchlo ukončili.

Oznámenie polícii podávali s tým, že oni boli na podvodníka dvaja, ale vedia sa veľmi dobre vžiť do kože dôchodcu, ktorý žije sám a v strachu svojich príbuzných tlaku podvodníka neodolá a peniaze vydá.

Polícia apeluje na všetkých seniorov. „Všetky podozrivé žiadosti o peniaze z akéhokoľvek dôvodu si najskôr preverte u svojich príbuzných. Volajte svojim skutočným deťom a vnúčatám skôr, ako peniaze podáte neznámym ľuďom,“ vyzýva polícia.

„Taktiež vyzývame opätovne všetkých, ktorí majú vo svojom okolí dôchodcov. Upozornite ich na tieto aktuálne prípady, nech sa nestanú obeťami podvodníkov,“ dodáva nitrianska polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM