Lucia Lauková Správy

V Nitre opäť hrozia búrky s krúpami: Meteorológovia vydali výstrahu

Horúčavy by podľa meteorológov opäť mali vystriedať búrky s krúpami. Pre náš okres je už vydaná výstraha. Pozrite sa kedy zmenu počasia očakávať.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre opäť hrozia búrky s krúpami: Meteorológovia vydali výstrahu
Foto: Rastislav Búgel

Meteorológovia varujú náš okres pred búrkami. Od 5. augusta 14.00 hodiny do polnoci 6. augusta, platí výstraha prvého stupňa pre celý nitriansky okres.

„V okrese Nitra sa ojedinele očakáva výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádzajú meteorológovia na webe SHMÚ.

Ako ďalej informuje web SHMÚ s búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (60 – 85 km/h). „Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodáva web SHMÚ.

V dôsledku búrok upozorňujú meteorológovia na webe SHMÚ aj na možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM