Lucia Lauková Správy Samospráva

V Nitre by mali vyrásť nové športové haly: Mesto ich chce postaviť na sídliskách

Radnica plánuje postaviť dve nové športové haly. Magistrát už podal projekt na ministerstvo školstva, ktorý počíta s výstavbou športoviska za 1,5 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre by mali vyrásť nové športové haly: Mesto ich chce postaviť na sídliskách
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica plánuje výstavbu dvoch nových športových hál, ktoré by v prípade potreby mohli slúžiť aj na kultúrne podujatia. Obe majú vyrásť na sídliskách, na ktorých podobné zariadenia chýbajú.

Nová hala na Čermáni

Novú halu chce mesto postaviť v mestskej časti Čermáň, na Hlbokej ulici. Slúžiť by mala nielen verejnosti, ale žiakom Základnej školy (ZŠ) na Cabajskej ulici. Magistrát už pred časom podal projekt na ministerstvo školstva, ktorý počíta s výstavbou športoviska za 1,5 milióna eur.

Stavať chcú aj bez podpory štátu

V prípade, že ministerstvo tento zámer nepodporí, magistrát je odhodlaný postaviť na Čermáni halu z vlastných prostriedkov. Projekt by však bol o čosi skromnejší, s nákladmi do maximálnej výšky 750 000 eur. „Šlo by o niečo podobné, ako je telocvičňa na ZŠ Tulipánová, ktorá sa práve dokončuje, teda hala s oblúkovou konštrukciou,“ uviedol primátor Jozef Dvonč.

Športová hala na Dieloch

Ako doplnil, ďalšiu športovú halu chce mesto postaviť na najmladšom nitrianskom sídlisku Diely. Náklady na jej výstavbu by mali byť okolo 500 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM