Lucia Lauková Správy Samospráva

V Krškanoch majú opraviť cesty a chodníky: Radnica investuje sumu 250-tisíc eur

Horné a Dolné Krškany čakajú v tomto roku viaceré investície. Začať plánuje radnica s rozsiahlou rekonštrukciou chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku V Krškanoch majú opraviť cesty a chodníky: Radnica investuje sumu 250-tisíc eur
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansku okrajovú mestskú časť Horné a Dolné Krškany čakajú v tomto roku viaceré investície. Tie budú smerovať predovšetkým do opráv komunikácií, ale aj do výstavby kanalizácie či obnovenia miestneho rozhlasu.

Rekonštrukcia chodníkov

V prvej polovici tohto roka tu chce radnica začať s rozsiahlou rekonštrukciou chodníkov na Novozámockej ulici, ktorá sa podľa pôvodných plánov mala začať ešte vlani. „Ide o veľké úseky a začiatkom zimy už bolo riskantné začínať so stavebnými prácami, takže ich odklad na jar 2017 môže byť v prospech kvality opráv,“ uviedol predseda výboru mestskej časti (VMČ) Miroslav Gut.

Výstavba kanalizácie

Na februárovom rokovaní nitrianskeho mestského zastupiteľstva bolo pre investičné akcie v Horných a Dolných Krškanoch schválených 250 000 eur. Vďaka tomu sa tu bude môcť pokračovať aj v budovaní kanalizácie, predovšetkým na Staromlynskej a Športovej ulici.

Obnovia miestny rozhlas

„Následne budeme pokračovať ulicou Na hlinách a potom na ďalších uliciach, kde už bolo vydané stavebné povolenie,“ povedal Gut. Ako pripomenul, k významným investičným akciám bude patriť aj dokončenie súvislej opravy komunikácie na ulici Pri Mlyne a vybudovanie nových chodníkov na Krškanskej ulici a na ulici K rieke. „Na niektorých uliciach chceme doplniť verejné osvetlenie a rozhodli sme sa obnoviť aj miestny rozhlas v celých Krškanoch, pretože nám chýba vhodný informačný kanál,“ dodal Gut.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM