Rôzne

Užite si virtuálnu turistiku: Nová prehliadka vás zavedie na Zoborskú lesostep

Obyvatelia a návštevníci Nitry majú ďalšiu zaujímavú príležitosť. Dozvedieť sa niečo nové a zároveň sa "poprechádzať" po známych miestach umožňuje najnovšia virtuálna prehliadka.

Ilustračný obrázok k článku Užite si virtuálnu turistiku: Nová prehliadka vás zavedie na Zoborskú lesostep
Zdroj: Dnes24.sk

Audiovizuálny náučný chodník Zoborské vrchy ponúka možnosť navštíviť prírodné a historické pamiatky nad mestom Nitra z pohodlia domova.

Prvé interaktívne prehliadky pripravil ešte v lete Zoborský skrášľovací spolok a združenie Historia – Magistra Vitae

Ako vyzerali?

Záujemcovia môžu pomocou audiovizuálneho sprievodcu navštíviť dražovský kostolík sv. Michala archanjela a Zoborský kláštor. Počas virtuálnej prehliadky si návštevníci môžu pozrieť pamiatky a zároveň sa dozvedia aj zaujímavosti o ich architektonickom vývoji a histórii.

Súčasťou prehliadok sú aj informácie o archeologických výskumoch, či rekonštrukcia predpokladaného vzhľadu pamiatok v čase ich existencie. Nechýba ani lokalizácia na mape a ďalšie zaujímavé a užitočné informácie.

Prečítajte si tiež

Jedinečná prehliadka

K prvým bodom na náučnom chodníku pribudli ďalšie. Návštevníci sa vďaka nim môžu virtuálne poprechádzať aj po Zoborskej lesostepi.

„Zároveň sa pri tom dozvedia informácie o jedinečných stepných a lesostepných rastlinných i živočíšnych spoločenstvách, ktoré sú od roku 1952 pod ochranou Národnej prírodnej rezervácie. Platí tu najvyšší piaty stupeň ochrany prírody. Virtuálny náučný chodník ponúka jedinečné pohľady do vnútra rezervácie aj so zaujímavým komentárom,“ uvádzajú autori projektu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM