Samospráva

Primátor Hattas sa pustil do Belicu: Obvinil ho z nečinnosti pri výstavbe ciest

Primátor Nitry hovorí o katastrofálnej dopravnej situácii pod Zoborom. Predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja obvinil z nečinnosti.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Hattas sa pustil do Belicu: Obvinil ho z nečinnosti pri výstavbe ciest
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Primátor Nitry Marek Hattas vyzval predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milana Belicu, aby spustil proces smerujúci k výstavbe novej cestnej komunikácie pod Zoborom. Podľa primátora je chýbajúca preložka cesty III. triedy medzi ulicami Jelenecká a Zlatomoravecká dôvodom katastrofálnej dopravnej situácie v tejto mestskej časti.

Vybudovanie preložky má podľa Hattasa v rukách NSK. „Predsedu kraja som vyzval už v lete, aby začal práce na tejto ceste. Ide o zhruba kilometer dlhý úsek, pozemkovo sú tam dvaja majitelia, nie je to komplikované. No župa nedokázala počas celej svojej existencie postaviť ani kilometer nových ciest,“ vyjadril sa Hattas.

Belica reaguje

Predseda NSK argumenty primátora odmieta. Je presvedčený, že situáciu pod Zoborom v dlhodobom horizonte vyrieši len mimoúrovňové riešenie cestnej siete.

„Najväčším problémom mesta Nitra je chýbajúca dopravná infraštruktúra s potrebnou kapacitou, ktorá bezpečne a plynulo vysmeruje dopravu z lokality pod Zoborom do jednotlivých mestských častí. Pod Zoborom sa zbiehajú tri cesty I. triedy, konkrétne I/51 z Levickej cesty, I/65 zo Zlatomoraveckej cesty a I/64 z Triedy A. Hlinku z Chrenovej, potom cesta III. triedy z Dobšinskej ulice a mestské komunikácie v smere od Zobora z ulíc Vašinova, Šípová, Malíková, Kasárenská a v smere od mesta z ulíc Napervillská a Lomnická. Teda sú tam aj cesty iných vlastníkov než NSK, ktorý tam má len jednu cestu,“ tvrdí Belica.

Článok pokračuje na ďalšej strane.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM