Lucia Lauková Správy

Uzávierka križovatky v Nitre skomplikovala dopravu: So zdržaním rátajte aj v ďalších dňoch

Vodiči smerujúci do priemiesyelného parku v Nitre sa musia najmä v ranných hodinách obrniť trpezlivosťou. Môže za to uzávierka križovatky.

Ilustračný obrázok k článku Uzávierka križovatky v Nitre skomplikovala dopravu: So zdržaním rátajte aj v ďalších dňoch
Zdroj: TASR

Uzávierka križovatky Nitra – Sever na rýchlostnej ceste R1A skomplikovala rannú dopravu v Nitre. Kolóny áut smerujúcich do priemyselného parku sa tvorili už pri kruhovom objazde pod Zoborom. V dopoludňajších hodinách sa situácia na ceste upokojila, dopravu na okružnej križovatke s miestnou komunikáciou Dolné Hony na ceste I/64 riadili policajti.

Dopravné problémy v rannej dopravnej špičke budú podľa nich pretrvávať aj v nasledujúcich dňoch.

Uzávierka križovatky Nitra – Sever na rýchlostnej ceste R1A, ktorá sa začala v piatok 15. septembra a potrvá dva mesiace, súvisí so stavebnými prácami v strategickom parku Jaguar Land Rover. Jedinou prístupovou cestou do priemyselného parku sa tak stal zjazd z okružnej križovatky na ceste I/64 medzi Nitrou a Dražovcami. Táto križovatka je zároveň jedným z hlavných vstupov/výstupov do krajského mesta v smere od Topoľčian.

Krajský dopravný inšpektorát v Nitre žiada vodičov, aby rešpektovali pokyny príslušníkov Policajného zboru, ktorí sa budú intenzívne podieľať na bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v tomto úseku, vyzvala vodičov hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Uzávierka križovatky by sa mala skončiť 15. novembra o polnoci.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM