Hokej

Úspešný vstup do Vyšehradského pohára: Nitra porazila Dunajvároš , neinkasovala

Nitrianski hokejisti sú obhajcami titulu z medzinárodného slovensko-maďarského Vyšehradského pohára. Do nového ročníka vstúpili s presvedčivým výsledkom.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný vstup do Vyšehradského pohára: Nitra porazila Dunajvároš , neinkasovala
Zdroj: Rastislav Búgel

HK Nitra vycestoval v nedeľu 19. augusta na prvý zápas nového ročníka Vyšehradského pohára. Oproti úvodnému ročníku nastala zmena v počte účastníkov, keď si medzi sebou sily zmerajú traja slovenskí a traja maďarskí zástupcovia. Na ľade sa tak stretne Nitra, Poprad, Nové Zámky, Dunaújváros, Ferencváros Budapešť a UTE Újpest. V novom ročníku si sily zmeria každý s každým a víťazstvo zaknihuje celok, ktorý získa najväčší počet bodov.

Nitra si tak v prom zápase aktuálneho ročníka zmerala sily s maďarským celkom Dunaújváros HK, ktorý je účastníkom Erste Ligy. Hosťujúci hokejisti obhájili svoju povesť, keď domácemu celku strelili tri góly, neinkasovali žiadny. Skóre zápasu otváral v siedmej minúte Marek Slovák (0:1). Na ďalší presný zásah diváci čakali do 27. minúty, kedy sa presadil Čaládi a v rýchlom slede skóroval aj Blackwater (0:3) Nitra tak od našich južných susedov odchádza s bodovým ziskom.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nitrania sa vo Vyšehradskom pohári najbližšie predstavia pred domácim publikom vo štvrtok 23. augusta so začiatkom o 18.00 hodine, keď budú hostiť UTE Újpest.

Dunaújváros HK – HK Nitra 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Góly: 7. Slovák, 27. Čaládi, 30. Blackwater

Zostava HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, Rácz, Pupák – Blackwater, Slovák, Buček – Scheidl, Richard, Lantoši – Fominykh, Čaládi, Mychan – Patoprstý, Hrušík, Gašparovič – Múčka

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM