Hokej

Nitra vrátila Vsetínu požičané: Pod Zoborom mu strelila 5 gólov, FOTO

Nitrianski hokejisti si napravili pošramotené renomé. V odvetnom prípravnom zápase porazili súpera z 1. českej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Nitra vrátila Vsetínu požičané: Pod Zoborom mu strelila 5 gólov, FOTO
60
Galéria

Nitrianski hokejisti cestovali na svoj druhý prípravný zápas na ľad českého Vsetína. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu však stretnutie nezvládli. Domáci celok zvíťazil nad hosťami z Nitry presvedčivo 5:1. O dva dni neskôr bola na programe odveta, tentoraz na ľade Nitra Arény.

Domáci hokejisti tak mali svojmu súperovi čo vracať. Skóre stretnutia otváral už v štvrtej minúte Blackwater. Už o štyri minúty neskôr rovnaký korčuliar posielal Nitru do dvojgólového vedenia. Hostia však zbrane nezložili a ešte počas prvého dejstva znižoval Rob na rozdiel jediného presného zásahu (2:1).

V prostrednom dejstve sa na radosť zopár prítomných fanúšikov Vsetína gólovo presadili iba hostia. V 22. minúte skóroval Slováček (2:2) a zápas sa začal nanovo.

Posledná tretina už však naplno patrila domácemu celku. Postupne sa presadil Branislav Mezei (3:1) a dve minúty pred koncom aj Slovák a Čaládi v rozmedzí jedinej minúty. Nitra tak pred slušnou návštevou oplatila požičané.

HK Nitra – VHK Vsetín 5:2 (2:1,0:1,3:0)

Góly: 4. Blackwater (Buček), 8.Blackwater (McCormack), 49.Mezei, 58.Slovák, 58.Čaládi (Buček) – 18.Rob, 22.Slováček

Zostava Nitry: Foltán – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Sloboda, Versteeg, Rácz – Mychan, Richard, Scheidl – Buček, Slovák, Blackwater – Hrušík, Čaládi, Lantoši – Gašparovič, Pätoprstý, Rapáč

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Antonín Stavjaňa (pre hockeynitra.com): „Vyrovnaný zápas. Zlomili sme to až v závere. Opticky je výsledok príjemný, ale zápas sa ťahal. Hostia boli v brejkoch nebezpeční. Pomohla nám úprava zostavy. V tretej tretine sme sa usadili v pásme súpera, lebo sme sa dokázali lepšie udržať na puku. Z toho vznikali pekné akcie. Aj góly sme dali pekné. Vo Vsetíne sme veľmi zle korčuľovali, bolo to nezrovnateľné so súperom. Dnes sme sa Vsetínu pohybovo vyrovnali, čo bolo veľmi dôležité, aby sme mohli uspieť. Vôbec sa mi nepáčilo, že rozhodcovia obojstranne púšťali veľa sekaní a hákovaní. Ak by sa to viac pískalo, obrázok hry je iný. Je pred nami séria troch zápasov proti maďarským tímom, berieme to ako ostrejšiu zápasovú previerku, dáme šancu aj Fominychovi, uvidíme ako na tom budú zdravotne Miro Pupák a Juro Šiška.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra – Vsetín 5:2 (2:1,0:1,3:0)
60
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM