Lucia Lauková Správy

Univerzitný most v Nitre je čiastočne uzavretý: Prebieha rekonštrukcia, VIDEO

Cez Univerzitný most tak skoro do mesta neprejdeme. Vodiči musia zvýšiť opatrnosť a poriadne sledovať značenie obchádzky.

Zdroj: Dnes24.sk

Od stredy 28. augusta je Univerzitný most v centre Nitry čiastočne uzavretý. Jazdí sa len po jednej polovici mosta.

Doprava je zatiaľ bez väčších komplikácií. Premávku usmerňovali aj policajti. Väčší nápor vozidiel sa očakáva začiatkom školského roka.

„Nitrianski dopravní policajti majú skutočne plné ruky práce. Zabezpečujú plynulosť a bezpečnosť jazdy pre všetkých, ktorí našim krajským mestom prechádzajú. A verte sú medzi nimi aj takí domáci vodiči, ktorí o pripravovanom dopravnom obmedzení nevedeli, alebo naň zabudli a jazdia bez toho, aby si všímali dopravné značenie,“ uvádza krajská polícia v Nitre na sociálnej sieti.

Nitrianska polícia vyzýva vodičov aby rešpektovali prenosné dopravné značenie, svetelnú signalizáciu a pokyny príslušníkov.

Obchádzková trasa v smere z Chrenovej vedie z Triedy Andreja Hlinku cez ulicu Slančíkovej na Willsonovo nábrežie a na Štúrovu ulicu. Druhá polovica mosta je prejazdná v smere von z mesta.

Šofér nafúkal

„V smere od Chrenovej do centra mesta cez Univerzitný most neprejdete,“ pripomína polícia.

Podľa krajskej polície sa o tom, presvedčil hneď ráno aj vodič, ktorý cez križovatku pri N Centre prešiel smerom k Univerzitnému mostu. „Policajti ho však usmernili a musel sa otočiť. Pritom si všimli, že vodič vykazuje známky požitia alkoholu a dychová skúška to potvrdila. V dychu mal 1,85 promile alkoholu. Vec riešime ako prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uvádza krajská polícia.

Čiastočná uzávera Univerzitného mosta potrvá do 20. decembra 2019. Oprava mosta, ktorý bol v zlom technickom stave, bude stáť 2 244 405,79 eur s DPH.

Vo videu, ktoré zverejnila polícia na sociálnej sieti si môžete pozrieť aj obchádzkovú trasu Univerzitného mos­ta!

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM